‘Tüm vatandaşlarımız yuvalarına kavuşana kadar bize uyku yok’

Kahramanmaraş Depreminin Yıkılan Yerine Yeni Konutlar ve İş Yerleri İnşa Ediliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat depremlerinin ardından Kahramanmaraş’ta yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakanlık, bugüne kadar 24 bin 420 konut, 30 iş yeri ve 10 bin 180 köy evi olmak üzere toplamda 34 bin 630 bağımsız birimi tamamladı. Yıl sonuna kadar ise 53 bin 976 konut, 6 bin 397 iş yeri ve 13 bin 814 köy evi olmak üzere toplamda 74 bin 187 konut ve iş yeri tamamlanacak.

Ebrar Sitesi’nin Yerine 3 Bin 870 Fore Kazıkla Yeni Yaşam Alanı İnşa Ediliyor

Depremde yıkılan Ebrar Sitesi’nin yerine Emlak Konut GYO tarafından yeni bir yaşam alanı oluşturuluyor. 32 blokta 678 daire ve 99 ticari alan inşa edilecek. Tüm blokların temelleri için zemin iyileştirmeleri yapıldı ve her bloğun altına ortalama 100 adet olmak üzere toplamda 3 bin 870 fore kazık kullanıldı. Ayrıca, Trabzon Bulvarı ile Azerbaycan Mahallesi arasında Emlak Konut tarafından 536 ticarethane, 947 ofis ve 1,291 konuttan oluşan 2,774 bağımsız bölümün yapımı devam ediyor. Azerbaycan Mahallesi’nde inşaat sürecini TOKİ yürütüyor ve bölgede 172,127 metrekarelik alanda 1110 konut ile 39,925 metrekarelik alanda 766 iş yeri inşa ediliyor.

Deprem Bölgesinde 4 Bine Yakın İşçi Çalışıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ahmet Şahin, Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçelerinde toplamda 282 hektarlık alanda çalışmaların sürdüğünü belirtti. Şantiyelerde 4 bine yakın işçinin çalıştığını ifade eden Şahin, zemin iyileştirmeleri için gerektiğinde 20-21 metre derinliğe kadar fore kazıklar kullanıldığını ve sağlam temeller üzerine yapılar inşa edildiğini vurguladı. TOKİ Uzmanı Tufan Gümüş ise, “Deprem bölgesinde 7/24 çalışmalarımız devam ediyor. Gündüz nasılsak, gece de aynı hızla konutları tamamlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Kaynak: haberlinki.com

Related Posts

15’e mal ediyor, 5 liraya satıyorlar: Faize yatırsak para kazanırız

Çiftçi tarlasında zararına üretim yaparken, pazarda soğanın kilosu 10-15 TL’ye satılıyor. Maliyetini dahi karşılayamayan üretici ürününü satamazken, ithalatla piyasaya giren soğanlar yerli üreticiyi daha da zora sokuyor. Üretici, ‘Devlet önce yerli …

Avrupa borsaları ticaret anlaşmasının ardından rahat bir nefes aldı

Anlaşma, Trump’ın İngiliz ihracatına uyguladığı yüzde 10’luk gümrük vergilerini yürürlükte bırakıyor, her iki ülke için de tarım ürünlerine erişimi sınırlı ölçüde genişletiyor ve ABD’nin İngiliz otomobil ihracatına uyguladığı yasaklayıcı gümrük …

Hazine ve Maliye Bakanlığı önümüzdeki hafta çift ihaleye hazırlanıyor

Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, 13 Mayıs Salı günkü ilk ihalede 4 yıl (1393 gün) vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli TLREF’e endeksli devlet tahvilinin yeniden ihracı yapılacak. 6 AYDA BİR KUPON ÖDEMELİ Hazine ve Maliye Bakanlığı …

İslam Memiş rakam vererek yatırımcıları uyardı: Altında yeni rekorlar bekleniyor mu?

Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasalarını değerlendirdi. Memiş, düzeltme hareketlerinin devamını beklediğini vurgulayarak “Ons altın 3000 dolar ve 3000 dolar altına sarkmadan yani 2800-2950 dolar seviyeler görülmeden sağlıklı yükselişler beklememek gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Borsada takas süresi kısalıyor: Yatırımcılar için yeni dönem başlıyor!

Borsada takas süresinin kısaltılması, işlem hacimlerinde önemli artışlara yol açabilir. Uzmanlar, bu değişikliğin yatırımcılar için daha hızlı işlem yapma imkanı sunacağını belirtiyor. Yatırımcılar ve aracı kurumlar, uyum sürecine hızla adapte olabilir.

Türkiye-İngiltere arasında 8 milyar dolarlık kritik adım

Avrupalı Türk Markalar Birliği (ATMB) Başkanı Vehbi Keleş, bu hafta Türkiye ve İngiltere arasında Serbest Ticaret Anlaşması’nı (STA) güçlendirmek üzere imzalanan yeni fasılların ikili ticareti daha da geliştirmek için kritik adım olduğunu söyledi.