Trump Yahudi öğrencileri savunmayan üniversiteye ceza kesti: 221 Milyon dolar tazminat

Columbia Üniversitesi, Federal Soruşturmada Anlaşmaya Vardı – 200 Milyon Dolarlık Tazminat Ödemeyi Taahhüt Etti

Columbia Üniversitesi, Yahudi öğrencilere yönelik ayrımcılık iddialarıyla başlatılan federal soruşturma kapsamında ABD Başkanı Donald Trump yönetimiyle anlaşmaya vardı. Üniversite, önümüzdeki 3 yıl içinde 200 milyon dolarlık tazminat ödemeyi taahhüt etti.

Columbia Üniversitesi’nin geçici Başkanı Claire Shipman, anlaşmanın önemine vurgu yaparak, “Bu anlaşma, uzun süren federal inceleme ve kurumsal belirsizlik döneminin ardından önemli bir adım niteliğindedir, kurumsal belirsizlik sona eriyor” ifadelerini kullandı.

ABD Eğitim Bakanı Linda McMahon da Columbia ile varılan anlaşmanın seçkin üniversiteler için bir yol haritası olduğunu belirterek, “Columbia’nın reformları, Amerikan halkının güvenini yeniden kazanmak isteyen seçkin üniversiteler için bir yol haritasıdır” dedi.

ABD Başkanı Trump da Truth Social üzerinden yaptığı paylaşımda, Columbia Üniversitesi ile varılan anlaşmadan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, üniversitenin federal yasayı ihlal etmesi nedeniyle ABD hükümetine 200 milyon dolar ceza ödemeyi kabul ettiğini ve ayrıca tacize uğrayan Yahudi çalışanlara 20 milyon doların üzerinde tazminat ödeyeceğini belirtti.

Columbia Üniversitesi yönetimi, protestolara katılan öğrencileri disiplin cezalarıyla cezalandıracağını duyurdu. Üniversite, federal hibelerin iptal edilmesiyle milyarlarca dolarlık kamu desteğini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalmıştı.

Related Posts

Banik Ostrava – Legia Varşova maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

UEFA Avrupa Ligi eleme turunda Banik Ostrava ve Legia Varşova karşı karşıya geliyor. Mücadelenin ekranlara geleceği kanal ve başlangıç saati merak ediliyor. Banik Ostrava ev sahibi avantajını kullanarak sahadan avantajla ayrılmak istiyor. Peki Banik Ostrava – Legia Varşova maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Şanlıurfa’da silahlı kavga: 6 yaralı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde çıkan silahlı, taşlı ve sopalı kavgada 6 kişi yaralandı.

Adli tıpa şehitlerin yakınları Bakan’a isyan etti

Türkiye, Eskişehir’deki orman yangınlarına müdahale ederken yaşamını yitiren orman işçisi ve AKUT gönüllüsü 10 kişiyi kaybetmenin yasını tutuyor… Şehit olanların yakınları, Adli Tıp Kurumu önünde açıklama yapan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na tepki gösterdi.

Esenyurt’ta uyuşturucu operasyonu: 5 kişi yakalandı

Esenyurt’ta düzenlenen uyuşturucu operasyonunda beş kişi gözaltına alındı.

Yunanistan’da 5.3 büyüklüğünde deprem!

Yunanistan’ın Girit Adası’nda 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kuşadası’nda 22 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı

Aydın’ın Kuşadası açıklarında Yunanistan unsurlarınca geri itilen 22 düzensiz göçmen kurtarıldı.