Trump, Çin Devlet Başkanı Şi’yle görüştü: ‘Mümkün olan her şeyi yapacağız’

Donald Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile Görüştü

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump, resmi göreve başlamadan önce Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile yaptığı telefon görüşmesini duyurdu. Truth Social platformundaki hesabından yaptığı açıklamada Trump, görüşmenin iki ülke için olumlu olduğunu belirterek “Çin’in Başkanı Şi Cinping’le konuştum. Telefon görüşmesi, hem Çin hem ABD için çok iyi bir görüşmeydi. Pek çok sorunu, derhal başlayarak birlikte çözeceğimiz beklentisi içindeyim” ifadelerini kullandı.

Trump, görüşmenin detayları hakkında da bilgi vererek “Ticareti dengeleme, fentanil, TikTok ve pek çok diğer konuyu ele aldık. Devlet Başkanı Şi ve ben, dünyayı daha barışçıl ve güvenli bir hale getirmek için mümkün olan her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu.

ABD-Çin Arasında Ticaret ve Gümrük Gerilimi

ABD’de yeniden seçilen Trump, başkanlık görevine başladığı ocak ayında Meksika ve Kanada’dan gelen ürünlere yüzde 25, Çin’den gelen ürünlere ise ek yüzde 10 gümrük vergisi uygulanacağını duyurmuştu. “20 Ocak’ta ilk kararnamelerimden biri olarak, Meksika ve Kanada’dan ABD’ye gönderilen ürünlere ve saçma açık sınırlarına yüzde 25’lik bir tarife uygulamak için gereken tüm belgeleri imzalayacağım. Bu tarife, fentanil başta olmak üzere uyuşturucular ve tüm yasa dışı yabancıların ülkemizi istilasını durdurana kadar yürürlükte kalacaktır” diyen Trump, Çin ile ilişkilerde de sıkı önlemler almayı planlamaktaydı.

Biden yönetimi ise TikTok’un Çin ile ilişkisini sona erdirerek ABD’ye satılmasını veya yasaklanmasını içeren yasa tasarısını kabul etmişti. TikTok’un ABD’de 170 milyon kullanıcısı bulunurken, platformun ABD yönetimi tarafından yasaklanması süreci devam etmektedir.

Öte yandan, Donald Trump, görevi devralacağı tarihe bir gün kala yasaya karşı çıkmıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Rusya-Ukrayna savaşında çözüm için gözler İstanbul görüşmesinde: Zelenski’nin yalnızca Putin ile görüşeceği açıklandı

Rusya-Ukrayna savaşında çözüm için gözler İstanbul görüşmesinde: Zelenski’nin yalnızca Putin ile görüşeceği açıklandı

CHP’nin İstanbul’daki yeni miting adresi Silivri oldu

CHP’nin İstanbul’daki yeni miting adresi Silivri oldu

Eğlence mekanındaki hesap kavgasında kan aktı

Bursa’da bir eğlence mekanında çalışanlarla müşteriler arasında çıkan kavgada Hakan Uyanık hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Uyanık’ın, mekanda hesap yüzünden tartışan arkadaşları arayınca olay yerine gittiği belirtildi.

Ağılda çıkan yangında 42 küçükbaş öldü

Balıkesir’de bir ağılda elektrik tesisatından çıkan yangında 30 koyun ile 12 kuzu öldü.

45 yıllık cinayette seri katil şüphesi: Dosya tozlu raflardan iniyor

ABD’de 45 yıl önce işlenen bir cinayetin dosyası tozlu raflardan indi. Polis ekipleri Oregon’da 1980 yılında öldürülen bir kişinin kimliğini adli soy ağacı yöntemi ile ancak geçen ay tespit edebildi. Yapılan araştırma ile cinayet kurbanının …

Beşiktaş’ta eğlence mekanına silahlı saldırı kamerada

Beşiktaş’ta eğlence mekanında yaşanan tartışmanın ardından sokakta çıkan silahlı kavgada Z.E.(24) ağır yaralandı. Olaydan 2.5 saat sonra gelen ve yaralının arkadaşları olduğu tespit edilen 5 şüphelinin 3’ünün mekana silahlı saldırı düzenlediği ortaya çıktı. Saldırı anı güvenlik kamerasına yansırken, Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanan 2 şüpheli tutuklandı. Şüpheli Umut Azat Ö.’nün, “Yanımdakiler mekana ateş edince ben de panikle havaya ateş açtım” dediği öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir