Sakarya’da atıklar geri dönüşüme kazandırılacak

Sakarya’da Atıklar Geri Dönüşüme Kazandırılacak

SAKARYA (İGFA) – TÜÇA Başkanı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi’nin ziyareti sırasında, Başkan Yusuf Alemdar plastik, cam ve alüminyum atıkların depozito sistemiyle ücret olarak geri döneceği Depozito Saha Yönetim Sistemi hakkında detayları görüştü. Başkan Alemdar, “Pilot il olmak bizim için gurur verici. Bu adım ile hem şehrimiz hem de ülkemize daha güzel çevre, daha güzel bir gelecek bırakmış olacağız. Daha yeşil bir Sakarya, daha temiz bir çevre, daha yaşanılabilir bir gelecek için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un müjdesini verdiği, Sakarya’nın pilot il olduğu Depozito Saha Yönetim Sistemi (DSYS) projesi ele alındı.

Cam, plastik ve alüminyum atıkların vatandaşlara depozito ücreti olarak geri dönmesini sağlayacak olan proje, yılda 520 milyon euro katma değer sağlayarak hem vatandaşların bütçesine hem de Türkiye’nin ekonomisine olumlu etki yapacak.

YEŞİLİYLE, MAVİSİYLE CENNET BİR SAKARYA

DSYS’nin Sakarya’da uygulanmasıyla şehrin sıfır atık ve geri dönüşüm hedefinin daha da güçleneceğine vurgu yapan Başkan Alemdar, yeşil ve mavi tonlardaki cennet doğasıyla huzur dolu bir Sakarya hayaline adım adım ilerlediklerini belirtti.

DAHA TEMİZ BİR ÇEVRE

Prof. Dr. Pirinççi’ye teşekkürlerini ileten Başkan Alemdar, “Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğündeki Sıfır Atık Projesi’nin en kıymetli adımı olacak Depozito Yönetim Sistemi için Sakarya’nın pilot il olması bizler için büyük önem taşıyor. Bu sistem Sakarya’dan başlayarak kademeli olarak ülke genelinde uygulanacak. Yıl sonunda tüm ülkemizde ulusal depozito sistemine geçmiş olacağız. Daha yeşil bir Sakarya, daha temiz bir çevre, daha yaşanılabilir bir gelecek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

PİLOT İL SAKARYA’DA BAŞLAYACAK PROJE NEDİR?

DSYS projesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hayata geçirdiği, çevreyi kirletebilecek ürünlerin kontrolsüz bir şekilde çevreye bırakılması yerine, tüketicilerin katılımıyla kontrol altında ve düzenli bir şekilde toplanmasını sağlayacak bir sistemdir.

Related Posts

Eşini bıçaklayıp elektrikli bisikletle hastaneye götürdü, serbest bırakıldı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, parkta tartıştığı eşini bıçakla yaralayan Hanım Z. (37), yaralı eşi Şafak Z.’yi (42) elektrikli bisikletle hastaneye götürdü. Gözaltına alınan kadın, eşinin şikayetçi olmaması üzerine serbest bırakıldı.

Erdoğan: CHP’nin birinci parti olması söz konusu değil; yolsuzluk sendromu içindeler, her yerden pis kokular geliyor!

Erdoğan: CHP’nin birinci parti olması söz konusu değil; yolsuzluk sendromu içindeler, her yerden pis kokular geliyor!

4 arkadaşın araba sefası vahşetle bitti

Çorum’da 4 gündür kayıp olarak aranan Yücel Kolçak’ın bıçaklanarak öldürüldüğü ve gömüldüğü ortaya çıktı. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltında.

Erzurum’da 439 kişi kayıp olarak aranıyor

Erzurum Valisi 2020-2025 yılları arasındaki kayıp aramalarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Vali, 439 kişinin halen arandığını bildirdi.

Cezaevinden çıktı 2 gün sonra eşini öldürüp intihar etti

Amasya’da cezaevinden 2 gün önce tahliye olan Yunus Köse (35), tartıştığı eşi Kader Köse’yi (30) tabancayla vurarak öldürüp, intihar etti. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Sigorta şirketi kendi evini sigortalamamış

Avrupa’nın önde gelen şirketlerinden Generali, Milano’daki gökdelen genel merkezinde yaşanan ilginç ve ironik bir kazayla gündemde.