Pendik’te 3 kişinin öldüğü otel faciasında yeni detaylar; mührü kırıp müşteri almışlar

Pendik’te 3 kişinin öldüğü otel yangınında tutuklu 2 otel yetkilisi 9’ar yıl, resepsiyon görevlisi 6 yıl hapse çarptırdı. Bilirkişi raporunda mühürlenmesine rağmen otelin müşteri kabul ettiğine yer verildi.

Türkiye Bolu’daki otel yangınını konuşurken, İstanbul’da Pendik’te Mart 2023’te bir otelde çıkan ve 3 kişinin ölümüne, 4 kişinin yaralanmasına neden olan yangın faciasına ilişkin olarak mahkeme dikkat çeken bir karar verdi.

7 katlı ahşap kaplama otelde çıkan yangının, resepsiyondaki elektrikli sobanın koltuğu tutuşturup çıktığı değerlendirildi.

Sabah’tan Arzu Kaya’nın aktardığına göre; “Biz kimseyi kasti bir şekilde öldürmedik, bizim de iş yerimiz yandı” diyen otel müdürleri Cihan Şah ve Murat Şah’ın birinci dereceden sorumlu,  görev yerini kızlarına bırakan resepsiyon görevlisi Ayşe Arslanşen’in görev yerini terk ederek uyumasıyla yangının büyümesine neden olduğu gerekçesiyle ikinci dereceden kusurlu oldukları saptandı. Tutuklu 2 otel yetkilisinin “taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 9’ar yıl, resepsiyon görevlisinin ise tali kusurlu olması nedeniyle aynı suçtan 6 yıl hapse çarptırdı.

İtfaiye raporu olumsuz

Mahkemeye ulaşan bilirkişi raporunda, otelin yağmurlama sisteminin bulunmadığı, itfaiye raporunun olumsuz olduğu vurgulandı. Raporda, yangın söndürme ve algılama sistemlerinin, yangına dayanıklı duman sızdırmaz kapıların, yangından kaçış planlarının, yangın esnasında itfaiyenin müdahale etmesine imkan sağlayacak uygun proje ve dizaynların yapılmadan, onay alınmadan binanın kullanılma açıldığı kaydedildi.

Zabıta oteli mühürlemiş kırıp müşteri almışlar

Zabıtanın eksiklikler nedeniyle mühürlemesine rağmen, mührü bozarak müşteri kabul edildiği vurgulandı.

Sanıklardan Cihan Şah, mahkemede “Biz kimseyi kasti bir şekilde öldürmedik, bizim de iş yerimiz yandı” diyerek kendini savundu. Kardeşi Murat Şah da, “Yangın olmasaydı son kontrolden sonra muhtemelen ruhsatımızı alacaktık” dedi.

Dosya, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesi’nce inceleniyor.

 

 

Related Posts

CHP’nin Beyazıt Meydanı’ndaki mitingine TİP Genel Başkanı Baş’tan destek

TİP, CHP’nin Beyazıt Meydanı’ndaki mitingine destek amacıyla katılım göstereceğini açıkladı.

Hamas: İsrail kutsal mekanlara karşı açık saldırganlığını sürdürmek için Arap ve İslam halklarının suskunluğundan faydalandı

Hamas, İsrailli fanatik Yahudilerin ve Tel Aviv hükümetindeki aşırı sağcı yetkililerin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’ya yönelik artan baskınlarına karşı, Müslümanların bu kutsal mabedi korumak ve kurtarmak için hareket geçmekle sorumlu olduğunu vurguladı.

Düşen kuzenini kurtarmaya çalışırken birlikte boğulmuşlar

Şanlıurfa’da sulama kanalında boğulan 2 kuzenden İbrahim Halil Kılıç’ın (13) dengesini kaybederek suya düştüğü, bu sırada Rüveyda Demir’in (12) kuzenini kurtarmaya çalıştığı ve birlikte akıntıya kapıldıkları ortaya çıktı.

İsrail’in vurduğu Yemen’deki Sana Havalimanı’nda tüm uçuşlar durduruldu

Yemen’deki Husiler, İsrail savaş uçaklarının bombaladığı Sana Uluslararası Havalimanı’nda tüm uçuşların belirsiz bir süreyle durdurulduğunu açıkladı.

Tarihler çakıştı: AKP’den vekillere ‘hacca gitmeyin’ uyarısı

AKP TBMM Grubu, Hac vazifesi için Suudi Arabistan’a gitmeyi planlayan vekillerin, Meclis Başkanlığı seçim sürecine tam katılım sağlamaları gerekçesiyle uyararak ertelemelerini istedi.

Yeni papa seçiliyor… Vatikan’da ‘konklav’ başladı

Papa Françesco’nun ölümünün ardından 133 kardinal, yeni papayı seçecekleri ‘konklav’ süreci için sıkı gizlilik önlemleri altında Sistine Şapeli’nde toplanıyor. Cep telefonu sinyalleri kesildi, sessizlik yemini edildi. Artık gözler bacadan yükselecek beyaz dumanda olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir