Marmarabirlik’ten zeytinciye 800 milyon TL daha… Fark ödemelerinin tarihi de belli oldu

BURSA (İGFA) – 2024/2025 ürün alım kampanyasında ürün bedellerinin yüzde 50’sini 15 günlük periyotlarda ortaklarına peşin olarak ödeyen Marmarabirlik, ürün bedellerinin geri kalan kısmın yarısını 21 Şubat tarihinde ödeyecek.

800 milyon TL tutarındaki bu ödeme ile ürün bedellerinin yüzde 75’i yani 2 milyar 400 milyon TL ödenmiş olacak.

Kalan yüzde 25’lik bölüm ve fark ödemeleri en geç Nisan ayı sonunda ödenecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, geçtiğimiz yıl 2 milyar 824 milyon liralık ürün alımı yapıldığını belirterek, bu kampanya döneminde Marmarabirlik’in 3 milyar 363 milyon TL tutarında ürün alımı gerçekleştirdiğini vurguladı. Göreve geldikleri 2010 yılından bu yana üreticinin refah seviyesini artırmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Asa, bundan sonra da üretici ortaklarımıza sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

2025’TE HEDEF 7 MİLYAR TL CİRO

Dünyada ve ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle üretim sektörünün büyük sıkıntı yaşadığı ve büyük zarar ettiği böyle bir dönemde ayakta durmanın bile bir başarı olduğunu belirten Başkan Asa, “2022/2023 iş yılına göre Marmarabirlik’in aktif büyüklüğü yüzde 215 büyüme ile 7 milyar 486 milyon TL, öz kaynaklarımız yüzde 197 büyüme ile 4 milyar 632 milyon TL, ciromuz yüzde 66 büyüme ile 2 milyar 945 milyon TL’den, 4 milyar 899 milyon TL’ye yükselmiştir. Bu yıl hedefimiz 7 milyar TL ciroya ulaşmaktır” dedi.

Özellikle son iki yılda ürün alım maliyetlerinde finans yükünün arttığına dikkati çeken Başkan Asa, Marmarabirlik ve Kooperatifler arasındaki ticari ilişkinin Türk Ticaret Kanunu’nun 89. maddesi kapsamında yapıldığını anımsatarak, “Yani ürün alımında verilen her TL’ye, politika faizi de dikkate alınarak faiz uygulanmaktadır. Aksi takdirde V.U.K.’a göre ilgili hükümler çerçevesinde transfer fiyatlandırmasına girer ve bu da vergi ziyaı cezası oluşturur. Kooperatiflerin zarar görmemesi için ödemelerin mutlaka dönemlere yayılması gerekir. Geçmişte bu anlaşılmıyordu. Anlaşılmamasının sebebi faiz oranlarının düşük olmasıydı. Geçtiğimiz yıl yüzde 50-55’ler seviyesinde olan faiz oranları bugün yüzde 45 oranlarındadır. Marmarabirlik Yönetim Kurulu olarak bu yıl hem üreticimizi hem de kurumu korumaya çalıştık” diye konuştu.

Related Posts

Ford’un patronu açıkladı: Yapay zeka ofis çalışanlarının yarısının yerini alacak

Ford CEO’su Jim Farley, yapay zekanın (AI) Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tüm ofis çalışanlarının yarısının yerini alabileceğini söyledi. Aspen Fikir Festivali’nde konuşan Farley , AI’nın üretkenliği artırma potansiyeline dikkat çekti. Ancak aynı …

Akaryakıtta son durum: Güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanmalar ile vergi artışları akaryakıt fiyatlarına indirim ve zam olarak yansıyor

Kepenkler birer birer kapanıyor: Yeni yasa İsviçre’de rekor sayıda iflasa sebep oldu

İsviçre’de 2025’in ikinci çeyreğinde şirket iflasları geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 26,6 oranında arttı. Haziran ayında bu artış yüzde 50’ye ulaştı. SRF’nin haberine göre, yıl başında yürürlüğe giren yasa ile belediyeler ve kantonlar …

Yardıma muhtaç emekli sayısı 12 kat arttı

Emekli yardımla ayakta kalabiliyor. Yardım için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne başvuran emekli sayısı 2023’te 6 bin 100’dü. Bu rakam 2025’te 74 bin 421 oldu.

Sinemaseverler dikkat! İşte bu hafta vizyona giren filmler

İŞTE O FİLMLER: JURASSİC WORLD: YENİDEN DOĞUŞ Film, dinozorların hüküm sürdüğü izole bir tropik adada, insanlığın kaderini değiştirecek bir sırrı arayan gizli bir ekibin hayatta kalma mücadelesine odaklanıyor. Tür: Aksiyon, Macera Yönetmen: Gareth …

Doğalgaz 1 arttı faturaya 2 yansıdı! İşte o hesap…

Doğalgaz fiyatlarına yapılan yeni artış, ekonomik göstergelerin ve piyasa dinamiklerinin ötesinde olmasıyla tepkilere neden oldu. Uygulanan ‘sıkı para politikasına’ rağmen enerji zamları gündemde kalmaya devam ediyor.