Kayseri’de Akıllı Şehircilik Vizyonu: Muhtarlık Bilgi Sistemi Hayata Geçiyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Muhtarlık Bilgi Sistemi ile Akıllı Şehircilik Vizyonunu Güçlendiriyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Akıllı Şehircilik vizyonu çerçevesinde geliştirilen Muhtarlık Bilgi Sistemi projesi ile dijital dönüşüme öncülük ediyor. Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç liderliğinde yürütülen proje, muhtarların mahalleleriyle ilgili verilere hızlı ve etkili bir şekilde erişmelerini sağlayacak.

Muhtarlık Bilgi Sistemi sayesinde muhtarlar, mahalle nüfusu, resmi kurumlar, yol durumu ve altyapı bilgileri gibi pek çok veriye anlık olarak ulaşabilecekler. Ayrıca belediye yatırımları, bütçeler, talepler ve öneriler de sisteme entegre edilerek muhtarlar tarafından çevrim içi olarak takip edilebilecek.

Proje, Muhtarlar Derneği ile yapılan istişareler doğrultusunda geliştirilirken, diğer şehirlerdeki benzer uygulamalar da incelenerek daha kapsamlı hale getiriliyor. Tamamen web tabanlı olan sistem, her muhtara özel kullanıcı adı ve şifreyle erişime açık olacak şekilde tasarlanıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, vatandaş odaklı dijital çözümler üreterek Akıllı Şehircilik prensiplerini hayata geçiriyor. Muhtarlık Bilgi Sistemi, sadece veri paylaşımını hızlandırmakla kalmayacak, aynı zamanda mahallelerin ihtiyaçlarını daha hızlı ve etkili bir şekilde karşılayarak Kayseri’yi daha yaşanabilir, sürdürülebilir ve akıllı bir şehir haline getirecek.

Kaynak

Related Posts

ABD Ankara Büyükelçisinden kritik çıkış! ‘Onlara devlet borcumuz yok’

ABD Ankara Büyükelçisi Tom Barrack bir televizyon kanalının sorularını yanıtladı. Suriye’de YPG ve SDG’nin konumu hakkında konuşan Barrack, “YPG, PKK’nın bir türevidir. SDG’ye bağımsız devlet kurma borcumuz yok. Özgür Kürdistan olmayacak, özgür SDG devleti olmayacak. SDG artık makul olmalı” dedi.

Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı neden gözaltına alındı? Özgür Kabadayı kimdir?

Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın yaşamı ve neden gözaltına alındığı merak ediliyor. Peki, Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı neden gözaltına alındı? Özgür Kabadayı kimdir? İşte ayrıntılar…

Trump bakır ithalatına yüzde 50 tarife uygulanacağını açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, 1 Ağustos’tan itibaren bakır ithalatına yüzde 50 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı.

Şara ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack bir araya geldi

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack ve beraberindeki heyet, Şam’a gerçekleştirdikleri ziyarette Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüştü.

Rusya, Ukrayna’da bir yerleşim birimini daha ele geçirdi: Tolstoy Rus kontrolüne geçti

Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesinde Tolstoy yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdiklerini duyurdu.

Erbil yönetimi tansiyonu düşürmeye çalışıyor: Herki aşireti ablukada, eller tetikte

Erbil yönetimi tansiyonu düşürmeye çalışıyor: Herki aşireti ablukada, eller tetikte