Katolik Kilisesi’nin yeni ABD’li papası Robert Prevost’tan konuşmasında “barış” vurgusu

Yeni Papa Robert Francis Prevost’tan Barış Mesajı

Amerikalı papa Robert Francis Prevost, 69 yaşında Sistine Şapeli’nde takipçilerine “barış” mesajı verdi.

Vatikan’daki Aziz Petrus Meydanı’nda toplanan kalabalığa hitap eden Papa Prevost, balkon konuşmasında milyonlara seslendi.

“Barış hepinizle olsun!”

Barışı vurgulayan Prevost, “Barış hepinizle olsun” diyerek diyalog yoluyla sağlam ilişkiler kurmanın önemine dikkat çekti.

Uzun yıllar Peru’da görev yapmış olan Papa Prevost, acı çekenler için Kilise’nin birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Papa 14. Leo, “Beni Petrus’un halefi olarak seçen ve her zaman barış ve adalet arayışında olan birleşik bir kilise olarak bizimle birlikte yürüyecek olan tüm kardinal kardeşlerime teşekkür etmek istediğini” ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN – İlk ABD’li Papa Robert Prevost’dan ilk sözler: Barış sizinle olsun

TIKLAYIN – İlk Amerikan papa: Yeni Papa Robert Prevost kimdir?

Related Posts

Aydın’da fuhuş operasyonu: 9 tutuklama

Aydın’da düzenlenen fuhuş operasyonunda 12 şüpheliden 9’u tutuklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Büyükelçilik ve bakanlıklarda kritik atamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yapılan Çin, Belçika, Litvanya ve Hollanda büyükelçiliklerine ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ekrem İmamoğlu’ndan karne günü mesajı

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından karne günü paylaşımı yaptı. İmamoğlu paylaşımında “Karnenizdeki notlar nasıl olursa olsun sizin en büyük okulunuz, o büyük vicdanınız ve güzel yüreğiniz olacak” dedi

Erdoğan: İsrail üzerinde tesir sahibi güçler, Netanyahu’nun oyununa gelmemeli

Erdoğan, Haliç Üniversitesi Kongre Salonu’nda “İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Forumu”nda konuşuyor. Erdoğan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Daha fazla yıkım, kan, sivil kayıpları olmadan, korkunç bir felaket yaşanmadan ellerin tetiklerden çekilmesi şarttır.” diye konuştu.

DMM, İçişleri Bakanlığına yönelik siber saldırı iddialarını yalanladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), İçişleri Bakanlığını hedef alan siber saldırı iddialarının doğru olmadığını bildirdi.

Mahkemeden Trump’ı sevindirecek karar

ABD’de Temyiz Mahkemesi, California eyaletine bağlı Los Angeles kentine konuşlandırılan Ulusal Muhafız birliklerinin ABD Başkanı Donald Trump’ın kontrolünde kalması kararı aldı.