Kararı Bakan açıkladı: Paravan şirketle milyonlarca liralık dolandırıcılığa ceza yağdı

Güvenli Yatırım İçin Dikkat! Tekirdağ Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tekirdağ merkezli gerçekleştirilen büyük çaplı dolandırıcılık operasyonunda, “Danışmanlık, Teknoloji, Yatırım” adı altında kurulan paravan şirketlerle toplamda 387 milyon TL’lik dolandırıcılık yapıldığına dikkat çekti. Operasyonda, 28 kişi yakalanırken, 22’si tutuklandı.

14 Şehirde Ortak Operasyon

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’nün öncülüğünde ve Saray Cumhuriyet Başsavcılığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen operasyonla ilgili detayları paylaştı. Yerlikaya, operasyonun sadece Tekirdağ’da değil, aynı zamanda İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Hatay, Şanlıurfa, Şırnak, Samsun, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Manisa ve Muğla illerini de kapsadığını belirtti.

Teknolojik Yatırım Vaadiyle Dolandırdılar

Tekirdağ’da başlatılan bu büyük çaplı dolandırıcılık operasyonunda, paravan şirketler aracılığıyla yatırımcıları kandırarak yüksek meblağlar toplandığı tespit edildi. Şüphelilerin kurdukları sahte şirketlerle, “yatırım danışmanlığı” ve “teknolojik yatırım” vaadiyle birçok kişiyi mağdur ettikleri öğrenildi. Bakan Yerlikaya, operasyonun ülke genelinde büyük yankı uyandırdığını ve dolandırıcıların adalet önüne çıkarılacağını belirtti.

Operasyona dair yürütülen soruşturmada, toplamda 28 kişi gözaltına alınırken, 22’si tutuklandı. Geriye kalan 6 şüpheli ile ilgili işlemler ise devam ediyor. Emniyet yetkilileri, operasyonun başarıyla tamamlandığını ve daha fazla mağduriyet yaşanmaması için benzer dolandırıcılık çetelerinin de takibe alındığını duyurdu.

Yerlikaya, şunları kaydetti:

“Tekirdağ merkezli 14 ilde ‘Danışmanlık, Teknoloji, Yatırım’ adıyla Paravan Şirket kurarak, vatandaşlarımızı dolandıran organize suç örgütüne yönelik geçen hafta düzenlediğimiz operasyonlarımızda; 28 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 22’si tutuklandı, 6’sı hakkında adli kontrol kararı verildi.

Lütfen, SMS, e-posta ve sosyal medya aracılığıyla size iletilen linkleri güvenli olduğundan emin değilseniz açmayın.

Şüphelilerin, sosyal medya platformlarından, dünya borsaları ve kripto piyasalarında yatırım yapma ve yüksek kar elde etme vaadinde bulundukları, ikna ettikleri vatandaşlarımızı, kurdukları sahte web siteleri ve sahte mobil aplikasyonlara üye yaptıkları ve mağdur ettikleri vatandaşlarımızın paralarını, örgütün kurduğu 7 ayrı paravan şirketin banka hesaplarına yatırdıkları ve toplanan paraları kripto borsa hesaplarına aktardıkları tespit edildi.

Ayrıca suç örgütünün vatandaşlarımızı yaklaşık 387 milyon TL dolandırarak mağdur ettikleri ve şüphelilerin ve kurulan paravan şirketlerin banka hesaplarında yapılan incelemeler sonucu 1 milyar 300 milyon TL işlem hacmi bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu çok sayıda telefon, bilgisayar, şirketlere ait kuruluş evrakları ve noter belgeleri ele geçirildi. Valilerimizi, operasyonları koordine eden Saray Cumhuriyet Başsavcılığı ve diğer illerimizin Cumhuriyet Başsavcılıkları ile operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum.”

Related Posts

En düşük emekli maaşı düzenlemesi komisyonda kabul edildi

En düşük emekli maaşının 16 bin 881 TL’ye yükseltilmesini öngören madde, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

MSB: Mutabakat Muhtıramızın ‘hukuksuz’ olarak nitelendirilmesi tarafımızca kabul edilmemekte

Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları, AB Liderler Zirvesi Sonuç Bildirgesi’nde hedef alınan Türkiye ve Libya arasındaki Deniz Yetki Alanları Muhtırası’na ilişkin, “Yunanistan ve GKRY’nin tek taraflı siyasi yönlendirmeleri sonucunda Mutabakat Muhtıramızın ‘hukuksuz’ olarak nitelendirilmesi tarafımızca kabul edilmemektedir” dedi.

Polise yakalanınca namaza durdu, cezadan kurtulamadı

Nevşehir’de denetimden kaçmak isterken ekipler tarafından yakalanan 3 tekerlekli motosikletin sürücüsü Suriye uyruklu Feyyaz Alabed (29), namaz kılmaya başladı. Ekipler, Alabed’e namazını kıldıktan sonra 23 bin 11 TL para cezası uyguladı.

Netanyahu’nun oğlu Avner korktuğu için adını değiştirmiş

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun diğer oğlu Yair’in hak sahibi olmayan kişilere diplomatik pasaport verilmesiyle ilgili devam eden bir soruşturma kapsamında İsrail polis teşkilatının yolsuzluk suçlarıyla mücadele birimi “Lahav 433” tarafından ifadeye çağırıldığı bildirildi.

Avrupa’da +40 alarmı: 4 kişi öldü

Haziran ayının son günlerinden bu yana etkili olan sıcak hava dalgası Avrupa’yı alarma geçirmiş durumda. Avrupa’nın birçok kentinde rekor sıcaklıklar kaydedilirken, yetkiler önlemleri artırdı.

Gümüşhane’de bir beldenin adı ‘Bahçeli’ olarak değiştirildi

Resmi Gazete’de yer alan karara göre, Gümüşhane Merkez ilçeye bağlı Arzularkabaköy Beldesi’nin adı ‘Bahçeli’ olarak değiştirildi.