İş yeri sahibi-kiracı anlaşmazlığı 3 haftada sonuçlandı!

Arabuluculuk Uygulamasıyla Anlaşmazlık Çözümü Kolaylaşıyor

Kira, kat mülkiyeti, komşu hakkı ve ortaklığın giderilmesinden kaynaklı anlaşmazlıklara çözüm getiren arabuluculuk uygulaması, 1 Eylül 2023’ten itibaren zorunlu hale getirildi. Bu sayede, taraflar yargıya gitmeden anlaşarak uyuşmazlıkları kısa sürede çözebiliyor.

Ankara’da yaşanan iş yerinin tahliyesi konusundaki anlaşmazlık, arabuluculuk sayesinde tarafların anlaşmasıyla sonuçlandı. İş yerini satın alan Cihan Altunakar, kiracısıyla ihtiyaçları doğrultusunda iş yerini boşaltmak istedi ancak olumlu yanıt alamayınca arabulucuya başvurdu.

Arabulucu, taraflarla yaptığı üç toplantı sonucunda yaklaşık 3,5 hafta içinde uyuşmazlığı çözüme kavuşturdu. Sonuç olarak, taraflar kira artışı ve iş yerinin 2 yıl sonra tahliye edilmesi konusunda anlaştılar.

Arabulucu avukat Yusuf Gözel, iletişime geçtiği kiracının anlaşmaya zor bir profilde başladığını ancak süreç içinde konuların tartışılmaya başlandığını ve üçüncü toplantıda tarafların anlaştığını ifade etti.

Gözel, “Taraflar arasında dostane bir şekilde 3,5 haftada uzlaşma sağlandı. Yargıya taşınması halinde dava süreci 3,5 yıla kadar uzayabilirdi” şeklinde konuştu.

İş yeri sahibi Ayşegül Dalkır Kahveci’nin yaşadığı diğer bir uyuşmazlık da arabulucu sayesinde 2 haftada sonuçlandı. Kahveci, kiracısından iş yerini boşaltmasını istemesine rağmen arabuluculuk süreci sonucunda tarafların 1 ay içinde anlaştığını belirtti.

Arabulucu avukat Zeliha Özkoçak, dosyanın çok kısa bir sürede anlaşmayla sonuçlandığını ve üç farklı konuyu tek bir arabuluculuk dosyasında çözdüklerini kaydetti.

Özkoçak, yargı sürecinin taraflar için zaman kaybı ve ekonomik yük getireceğini vurgulayarak, arabuluculuk sayesinde tarafların kendi rızalarıyla varacakları anlaşmaların çok daha tatmin edici olduğunu söyledi.

Related Posts

Çalışma Bakanı Işıkhan, Özbekistan’da!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye-Özbekistan Ortak Daimi Komisyonu 1’inci Toplantısı ve Eylem Planı İmza Töreni’ne katılmak üzere Özbekistan’a gitti.

Rekabet Kurumu onayladı; N11 artık Birleşik Arap Emirlikleri sermayeli

Rekabet Kurumu onayladı; N11 artık Birleşik Arap Emirlikleri sermayeli

Ekonomist Taner Özarslan: Türkiye olarak biz yıllardır enflasyon krizinden çıkamadık, 2009 yılında borçlarını ödeyemeyen Yunanistan dahil bu sorunu çözdü

Ekonomist Taner Özarslan: Türkiye olarak biz yıllardır enflasyon krizinden çıkamadık, 2009 yılında borçlarını ödeyemeyen Yunanistan dahil bu sorunu çözdü

Asya borsalarında ticaret savaşları iyimserliği: Hindistan dışında yükseliş! (6 Mayıs 2025)

ABD yönetiminin korumacı ticaret tutumu varlık fiyatlamaları üzerinde etkili olmayı sürdürüyor. Küresel piyasalarda, merkez bankalarının kararları öncesinde yatırımcıların “bekle-gör” yaklaşımına girmesiyle karışık bir seyir öne çıkıyor. Asya …

Türkiye’nin en zengin iki insanını bir araya getiren etkinlik

Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’u İstanbul Çamlıca’daki Yıldız Holding kampüsünde ağırladı. Daha önce Miami’de bir Türk kahvaltısında bir araya gelerek sözleşen iki iş insanı, Çamlıca’daki buluşmada sanat, tarih ve klasik otomobiller üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Şimşek, Endonezyalı mevkidaşı ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Endonezya Maliye Bakanı Sri Mulyani Indrawati ile bir araya geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir