Hakan Fidan ‘İmralı’ açıklaması yapacak

Dem Partili Buldan, Bahçeli’nin Çağrısının Ardından İmralı Heyetiyle Görüşmelerini Sürdürüyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrılarının ardından DEM Partili Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder’in teröristbaşı Abdullah Öcalan’la görüşmesinin ardından İmralı heyetini partileri ziyaretleri devam ediyor. Dün AKP’ye yapılan ziyaretin ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın açıklamaları bekleniyor.

SÖZCÜ TV Para Politika Sunucusu Özlem Gürses, Fidan’ın bu akşam saat 21.00’de röportaj vereceğini söyledi.

Bakan Fidan’ın son yaşanan gelişmelere dair konuşması bekleniyor.

Fidan dünkü açıklamalarında da “DEAŞ gibi örgütler var olduğu sürece sadece toplumları ve devletleri ifsat etmekle kalmıyor, aynı zamanda emperyal güçlerin bizim topraklarımıza girmesine zemin hazırlıyor, diğer terör örgütlerinin ve istihbarat servislerinin örgüte hulul ederek zemin bulmasına, onların menfaatine çalışmasına yol açıyor, herkesin hizmetine koşan bir taşeron haline geliyor. Dolayısıyla biz kimden emir aldığı belli olmayan, sadece şiddet için şiddet yapan bu sapkın örgütle mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz.” demişti.

Fidan, Batılı ülkelerin, NATO üyesi Türkiye’nin düşmanı PKK/YPG’yi, kendi toplumlarına ve uluslararası topluma “sırf hapishane hizmetleri versin, gardiyanlık yapsın diye” sunduğuna ve yalan söylediğini belirterek, “Hol Kampı’nda bulunanlar da diğer hapishanelerde bulunan DEAŞ mensupları da çok daha farklı şekilde gözetimde tutulabilir. Hapishane şartlarını Suriye’deki yeni yönetim de sağlayabilir, Türkiye de bu konuda katkı verebilir. Bunu biz defaatle söyledik.” ifadelerini kullanmıştı.

Related Posts

Eşini bıçaklayıp elektrikli bisikletle hastaneye götürdü, serbest bırakıldı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, parkta tartıştığı eşini bıçakla yaralayan Hanım Z. (37), yaralı eşi Şafak Z.’yi (42) elektrikli bisikletle hastaneye götürdü. Gözaltına alınan kadın, eşinin şikayetçi olmaması üzerine serbest bırakıldı.

Erdoğan: CHP’nin birinci parti olması söz konusu değil; yolsuzluk sendromu içindeler, her yerden pis kokular geliyor!

Erdoğan: CHP’nin birinci parti olması söz konusu değil; yolsuzluk sendromu içindeler, her yerden pis kokular geliyor!

4 arkadaşın araba sefası vahşetle bitti

Çorum’da 4 gündür kayıp olarak aranan Yücel Kolçak’ın bıçaklanarak öldürüldüğü ve gömüldüğü ortaya çıktı. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltında.

Erzurum’da 439 kişi kayıp olarak aranıyor

Erzurum Valisi 2020-2025 yılları arasındaki kayıp aramalarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Vali, 439 kişinin halen arandığını bildirdi.

Cezaevinden çıktı 2 gün sonra eşini öldürüp intihar etti

Amasya’da cezaevinden 2 gün önce tahliye olan Yunus Köse (35), tartıştığı eşi Kader Köse’yi (30) tabancayla vurarak öldürüp, intihar etti. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Sigorta şirketi kendi evini sigortalamamış

Avrupa’nın önde gelen şirketlerinden Generali, Milano’daki gökdelen genel merkezinde yaşanan ilginç ve ironik bir kazayla gündemde.