Ekonomist Taner Özarslan: Türkiye olarak biz yıllardır enflasyon krizinden çıkamadık, 2009 yılında borçlarını ödeyemeyen Yunanistan dahil bu sorunu çözdü

Taner Özarslan: Türkiye’nin Yüksek Enflasyon Problemi Devam Ediyor

Ekonomist ve portföy yöneticisi Taner Özarslan, Türkiye’nin uzun süredir içinde bulunduğu yüksek enflasyon sorununa dikkat çekerek, Türkiye’de krizsiz bir 10 yıllık dönemin olmadığını belirtti.

CNBC-E’de Meryem Kenan’ın sunduğu “Sabah Notları” programına konuk olan ekonomist Taner Özarslan, Türkiye’de enflasyonun hala ana konu ve sorun olduğunu vurguladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından dün açıklanan Nisan ayı verilerine göre aylık enflasyonun yüzde 3 olduğunu ve gelecek beklentilerini değerlendiren Özarslan, yüksek faiz ve devam eden enflasyonun vatandaşlar, sanayiciler ve iş insanları için zor bir dönem olduğunu ifade etti.

Türkiye ekonomisinin asıl ihtiyacının istikrar olduğunu vurgulayan Özarslan, Yunanistan’ın Avrupa Birliği’nin finansal desteğiyle ayağa kalkarak enflasyonu düşük seviyelerde tutmayı başardığı örneğini verdi. İflasın eşiğindeki bir ülkenin bile istikrar ve stabiliteyi sağlayabildiğine dikkat çekti.

Özarslan, “Burada kazananlar sanayiciler veya üreticiler değil, sadece faiz geliri elde eden az sayıda birey var. Onlar bile reel olarak enflasyonun etkisiyle alım gücünün azaldığını hissediyor. Dövizin yükselmesinden endişe duyuyorlar ve dövizin yeterince yüksek olmadığını düşünenler de ayrı bir bakış açısına sahipler.” dedi.

Related Posts

New York borsası yılın ikinci yarısını düşüşle açtı

New York borsası güne düşüşle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,08 azalarak 44.061,49 puana indi. S&P 500 %0.1 değer kaybederken, Nasdaq Composite %0.2 düştü. Ancak, Dow Jones Sanayi Ortalaması 194 puan, yani %0.4 kazandı. Yatırımcılar ABD …

Bir zamanlar Ülker’in ortağıydı! Çikolata devi iflasın eşiğinde

Bir dönem Ülker ile ortak yatırımlarda bulunan Modern Çikolata konkordato talebinde bulundu.

İstanbul Havalimanı ile Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı arasında anlaşma

İstanbul Havalimanı, ABD’nin en yoğun bağlantı merkezine sahip Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı ile kardeş havalimanı oldu.

Türk-İş Başkanı isyan etti: Grev zamanı geldiğinde herkes noksansız uygulayacak

İktidara yakınlığıyla bilinen Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, “Bugüne kadar bir arpa boyu kadar yol almadık. Grev zamanı geldiğinde herkes noksansız uygulayacak. Bununla ilgili hiç kimsenin tereddüdü olmasın.” ifadelerini kullandı.

Işıkhan: İstihdam destekleyici politikalarımızın olumlu sonuçlarını görmeye devam ediyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “İstihdam destekleyici politikalarımızın olumlu sonuçlarını görmeye devam ediyoruz.” dedi.

‘Bu bir çökme operasyonu’

Boğazın ikonik yapılarından Hotel Les Ottomans bugün ihaleye çıkıyor Ünal Aysal, piyasa değeri 180 milyon dolar olan yapının çok düşük tekliflere gitme ihtimali için bir ‘çökme operasyonu var’ dedi.