Dervişoğlu: Kanunsuz emirleri reddedin

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’dan Çağrı: “Kanunsuz Emirleri Reddedin”

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, yargı ve yürütme içinde bulunanlara seslenerek, “Kanunsuz emirleri reddedin, hukuk dışı kararlar vermeyin, kendi kardeşinizin kanına girmeyin. Sizi yetiştiren bu büyük millete ve Cumhuriyet’e olan borcunuzu ödeyin” dedi.

Dervişoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Bolu Kartalkaya’da 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangınına değindi. “Yöneticilerin ihmali sonucu gerçekleşen her ölüm, toplumun duyarlı olduğu konuları istismar ederek göz ardı edilemez.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, yönetimin ihmali, denetim eksikliği veya kayırmacılığından kaynaklanan ve ‘kader, fıtrat’ denilerek örtbas edilen ölüm sayısının yaklaşık 55 bin olduğunu belirtti.

Dervişoğlu, Türkiye’de yönetici pozisyonlarında bulunan birçok ismin açık veya örtülü şekilde holding patronu olduğunu vurgulayarak, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u örnek gösterdi. Kendi işletmelerini denetleten, otellerine arsa tahsis eden Ersoy’un Türkiye’nin kültür ve turizm potansiyelini yok ettiğini savundu. Dervişoğlu, “Bu kayyım düzeninizi başınıza yıkacağız.” açıklamasında bulundu.

‘Hepimiz Birer Sayıdan İbaretiyiz’

İYİ Parti lideri, AK Parti iktidarının Türk milletine karşı bir kalkışma içinde olduğunu iddia ederek, “Mesele sadece gözaltılar, tutuklamalar veya mahkeme kararları değil. Mesele, iktidardakilerin her şeyi göze alarak sarayın saltanatını sürdürme çabasıdır.” şeklinde konuştu.

Dervişoğlu, yürütme ve yargı içinde yer alanlara seslenerek, “Kanunsuz emirleri reddedin, hukuk dışı kararları vermeyin, kendi kardeşinizin kanına bulaşmayın. Sizi yetiştiren millet ve Cumhuriyet’e olan borcunuzu ödeyin. Mesele şahıslar değil, Türk milletinin şahsiyeti meselesidir.” dedi.

Related Posts

Erzurum’da 439 kişi kayıp olarak aranıyor

Erzurum Valisi 2020-2025 yılları arasındaki kayıp aramalarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Vali, 439 kişinin halen arandığını bildirdi.

Cezaevinden çıktı 2 gün sonra eşini öldürüp intihar etti

Amasya’da cezaevinden 2 gün önce tahliye olan Yunus Köse (35), tartıştığı eşi Kader Köse’yi (30) tabancayla vurarak öldürüp, intihar etti. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Sigorta şirketi kendi evini sigortalamamış

Avrupa’nın önde gelen şirketlerinden Generali, Milano’daki gökdelen genel merkezinde yaşanan ilginç ve ironik bir kazayla gündemde.

En düşük emekli maaşı düzenlemesi komisyonda kabul edildi

En düşük emekli maaşının 16 bin 881 TL’ye yükseltilmesini öngören madde, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

MSB: Mutabakat Muhtıramızın ‘hukuksuz’ olarak nitelendirilmesi tarafımızca kabul edilmemekte

Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları, AB Liderler Zirvesi Sonuç Bildirgesi’nde hedef alınan Türkiye ve Libya arasındaki Deniz Yetki Alanları Muhtırası’na ilişkin, “Yunanistan ve GKRY’nin tek taraflı siyasi yönlendirmeleri sonucunda Mutabakat Muhtıramızın ‘hukuksuz’ olarak nitelendirilmesi tarafımızca kabul edilmemektedir” dedi.

Polise yakalanınca namaza durdu, cezadan kurtulamadı

Nevşehir’de denetimden kaçmak isterken ekipler tarafından yakalanan 3 tekerlekli motosikletin sürücüsü Suriye uyruklu Feyyaz Alabed (29), namaz kılmaya başladı. Ekipler, Alabed’e namazını kıldıktan sonra 23 bin 11 TL para cezası uyguladı.