Bakanlık ve UNICEF, çocukların güvenliği için dijital tehditler ve akran zorbalığını masaya yatıracak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çocukları Dijital Tehditlere Karşı Korumak İçin Toplantı Düzenleyecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların dijital ortamlarda karşı karşıya kaldığı tehditler ile akran zorbalığına karşı daha etkili, kapsayıcı, koruyucu ve önleyici mekanizmalar geliştirmek amacıyla, UNICEF’in teknik desteğiyle, 9-10 Mayıs’ta Ankara’da çalışma toplantısı düzenleyecek.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, ‘Akran Zorbalığı ve Dijital Ortamda Çocukların Korunmasına Yönelik Çalışma Toplantısı’, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ile akran zorbalığı ve dijital güvenlik alanında uzmanlaşmış profesyonellerin katılımıyla çok paydaşlı olarak düzenlenecek.

Toplantıda, çocukların karşı karşıya kaldığı akran zorbalığı ve dijital risklere yönelik kurumlar arası eş güdümün artırılması, mevcut politika, strateji ve uygulamaların etkinliğinin değerlendirilmesi, çocukların görüş, ihtiyaç ve deneyimlerinin sürece daha fazla dahil edilerek katılımcı modellerin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda 7-10 yaş, 11-14 yaş ve 15-18 yaş gruplarından çocukların da katılımıyla özel oturumlar düzenlenecek. Toplantı sonucunda elde edilecek veriler, yeni politika önerileri oluşturulmasından eğitim modüllerinin hazırlanmasına kadar çeşitli alanlarda katkı sağlayacak.

Related Posts

124 milyon euro kazanmak için istatistiklerin önerdiği rakamlar

Fransa’daki şans oyunu My Million çekilişinde 124 milyon euro kazanmak için en çok çıkan rakamlar derlendi.

Rafale ile birlikte hisseler de düştü… Fransız jetlerine Hindistan’da şok

Pakistan ve Hindistan arasında son günlerde tırmanan gerilim ve karşılıklı saldırılar, Fransız askeri jet üreticisi Dassault şirketini vurdu.

ABD’den bir garip Gazze çıkışı

Dünyanın son yıllarda en büyük insani krizine ev sahipliği yapan Gazze’de hayatta kalabilen milyonlarca sivil son günlerde gıdaya dahi ulaşmakta zorluk çekiyor. On binlerce sivili katledip bebeklerinin cinsiyet öğrenme partisini dahi Gazze’de bomba …

Google ambargosu Meclis’te tartışıldı: Muhalefetten Google yetkililerine “Türkiye’de bağımsız gazeteciliği yok ediyorsunuz” eleştirisi

“Tekel durumunuzun dayatmaları ve zorbalığınız var. Haber trafiğinde birinci olan siteler sizin algoritmalarınızdan sonra yok oluyorlar. Trafik düştüğü için Basın İlan Kurumu’ndan gelen kamu ilanları da gidiyor”

1962’den beri kayıp olan kadın ‘sağ salim’ bulundu

1962’den beri kayıp olan kadın ‘sağ salim’ bulundu

Trump’tan Rusya ile Ukrayna’ya ateşkes çağrı

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ve Ukrayna arasında 30 günlük ‘koşulsuz ateşkes’ çağrısı yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir