Bakanlık duyurdu: Haziran ayı ödemeleri hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Müjdesini Açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaşlı ve engelli aylıkları ödemesini öne çekme müjdesinin detaylarını paylaştı.

  • Yaklaşık 1 milyon 350 bin vatandaşa engelli ve yaşlı aylığı ödemesi yapılacağını aktaran Göktaş,
  • “Bu kapsamda 3 milyar 506 milyon lira tutarında yaşlı aylığı ve 2 milyar 769 milyon lira engelli aylığını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık” bilgisini verdi.

Göktaş, Bakanlık olarak engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

  1. “Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız.
  2. Bu doğrultuda Kurban Bayramı dolayısıyla haziran ayına ilişkin yaşlı aylığı ve engelli aylıklarının ödemesini öne çekerek hesaplara yatırdık.
  3. Böylece yaklaşık 6 milyar 300 milyon lira ödeme yapmış olduk.
  4. Ödemelerin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum”

Related Posts

İktidar buğdayda düşük rakamı sessiz sedasız ‘basın açıklaması’ ile duyurdu: Çiftçiye yine hüsran

İktidar, çiftçinin beklentisini karşılamayan buğday alım fiyatını sessiz sedasız, yazılı açıklamayla duyurdu. Alım fiyatı hem maliyetin altında kaldı hem de makarnalık ile ekmeklik buğday için aynı açıklandı. Önümüzdeki yıl verilecek destek ise bu yıl verilecekmiş gibi duyuruldu.

Aselsan en değerli şirket olacak mı?

Ülkelerin ekonomik karakteri borsalardaki en değerli şirketlerine yansır veya en değerli şirketleriyle yansıtılır. Mesela ABD ana endeksinde en değerli şirketler teknoloji şirketleridir. Çin’in teknoloji, e-ticaret, bankacılık şirketleri üstte gelir. Japonya’nın otomotiv, endüstri, finans ve teknoloji şirketleri ilk sıralarda yer bulur. Almanya’da yazılım, endüstri, finans ve telekomünikasyon üsttedir. Türkiye’ninse ilk sıralar kompozisyonu bozuktu. Yıllarca ilk üçe banka dışında şirket sokulamamıştı.

Memur maaşları ve emekli aylıklarında 5 aylık zam oranı netleşti

Memur maaşları ve emekli aylıklarında 5 aylık zam oranı netleşti

Borsa güne yükselişle başladı: 3 Haziran 2025 Salı Borsa İstanbul’da son durum…

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 68,14 puan ve yüzde 0,76 artışla 9.077,01 puana çıktı.

Akaryakıta indirim bekleniyor

Yılbaşından bu yana sürekli zamlanan akaryakıt fiyatlarına nadiren de olsa indirim yansıyor. Motorin ve otogaza grubuna 1 TL ve 1,07 TL civarında indirim gelmesi bekleniyor.

Gıda fiyatlarında hareketlilik sürüyor: Mayıs ayı zam şampiyonu belli oldu!

Gıda fiyatlarındaki değişim tüketicinin gündeminden düşmüyor. Son veriler meyve, sebze ve temel gıda ürünlerinde dikkat çeken hareketliliği ortaya koyuyor. Aylık ve yıllık artışlar alım gücü üzerinde belirleyici rol oynuyor.