ABD’de üniversiteler’den, uluslararası öğrencilere “Trump göreve başlamadan kampüse dönme” çağrısı

ABD Üniversiteleri Uluslararası Öğrencilere ‘Trump Göreve Başlamadan Kampüse Dönün’ Çağrısı Yapıyor

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump‘ın ilk dönemine benzer şekilde bazı ülkelere seyahat ve vize yasağı getirebileceğinden endişe eden bazı üniversiteler, uluslararası öğrencilerine “Trump göreve başlamadan kampüse dönün” çağrısı yapıyor.

ABD’de 1,1 milyondan fazla uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan üniversitelerin bazıları, Trump’ın görevi devraldıktan sonra yaşanabilecek gelişmelere karşı şimdiden tedbir almaya başladı. CNN’in derlediği bilgilere göre, en fazla yabancı öğrenciye ev sahipliği yapan New York Üniversitesi (NYU) başta olmak üzere Cornell Üniversitesi ve Güney California Üniversitesi gibi birçok büyük üniversitenin yönetimi, öğrencilerini Trump dönemi konusunda uyardı.

Halen kış tatilinde olan uluslararası öğrencileri, 20 Ocak 2025’te gerçekleştirilecek yemin töreninden önce ABD’ye dönmeleri konusunda uyaran üniversiteler, bu süreçte Trump’ın seyahat ve vize yasağı getirebileceği konusundaki endişelerini aktardı. 2017’de başkanlık koltuğuna oturduğu dönemde bazı ülkelere seyahat yasağı getiren Trump’ın uygulamalarına atıf yapan üniversite yönetimleri, yeni dönemde neyle karşılaşacaklarından emin olmadıklarını belirterek öğrencilerden kampüse 20 Ocak’tan önce dönmelerini istedi.

Trump’ın Seyahat Yasağı

ABD Başkanı seçilen Trump, ilk başkanlığı döneminde, nüfusunun çoğunluğu Müslüman 7 ülkeden ABD’ye girişlere kısıtlamalar getirmiş, bu politikası nedeniyle, o sırada yurt dışında bulunan binlerce öğrenci mahsur kalmıştı.

Trump, bu yıl seçim kampanyaları sırasında, düzensiz göçmen sorunuyla ilgili sınırları kapatmayı ve söz konusu “seyahat yasağını” daha da güçlendirerek geri getirmek istediğini dile getirmişti. ABD Dışişleri Bakanlığınca kısmen finanse edilen bir veri projesi olan Open Doors’a göre, 2023-24 akademik yılında ülke dışından 1,1 milyondan fazla öğrenci ABD’deki kolej ve üniversitelere kayıt yaptırdı.

ABD’de Hindistan’dan gelen öğrenciler ilk sırada yer alırken, onu Çin ve Güney Kore takip ediyor. Hint ve Çinli öğrencilerin toplamı, ABD’deki tüm uluslararası öğrencilerin yarısından fazlasını oluşturuyor.

Related Posts

Ankara’da sağanak ve dolu etkili oldu

Ankara’da aralıklarla etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle yollar su ve çamurla kaplanırken, bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Mattia Ahmet Minguzzi davasında yeni gelişme

İstanbul Kadıköy’de 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin bıçaklı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili iki zanlı hakkında gözaltı kararı verildi.

Lisede kirli çark! Devleti 77 milyon lira zarara sokan şebekeye 6 bin 223 kez ceza istendi

Mesleki Eğitim Merkezi üzerinden devleti 77 milyon lira zarara uğratan şebekeye yönelik iddianame tamamlandı. İddianamede şüphelilerin 6 bin 223 kursiyerin usulsüz kayıt işlemleri nedeniyle ayrı ayrı cezalandırılması istendi.

Hegseth İran’ı tehdit etti: Sonuçlarına katlanacaksınız

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, Yemen’deki Husilere destek veren İran’ı “Sonuçlarına, bizim seçeceğimiz zaman ve yerde katlanacaksınız” sözleriyle tehdit etti.

Bakan Yerlikaya: Beşiktaş’taki aracın çakarı iptal edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada görüntüleri yayınlanan lüks çakarlı araçla ilgili, aracın trafikte geçiş üstünlüğü “çakar” hakkının iptal edilerek araca 155 bin 401 TL ceza uygulandığını bildirdi.

Polisten kaçan motosikletli kazaya karıştı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde polisten kaçarken kaza yapan ehliyetsiz motosiklet sürücüsü yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir