ABD’de tüketici kredileri martta arttı

ABD Merkez Bankası Mart Ayı Tüketici Kredileri Verilerini Açıkladı

ABD Merkez Bankası (Fed), mart ayına ilişkin tüketici kredileri verilerini kamuoyuyla paylaştı. Verilere göre, tüketici kredilerinde mart ayında önceki aya göre %10,2 milyar dolarlık artış yaşandı ve toplam hacim 5 trilyon 6,8 milyar dolara yükseldi.

Piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşen bu artış, tüketici kredilerine olan talepte yaşanan güçlü ivmenin bir göstergesi olarak değerlendirildi. Beklentiler 9,8 milyar dolarlık bir artış olacağı yönündeydi.

Mart ayında kredi kartları ve benzeri devir yapan krediler aylık bazda 1,9 milyar dolarlık artış gösterirken, ev, otomobil ve öğrenci kredileri gibi devir yapmayan kredilerde ise 8,2 milyar dolarlık bir yükseliş kaydedildi.

Ayrıca, tüketici kredileri mart ayında yıllık bazda da %2,4 oranında arttı. Devir yapan kredilerde yıllık olarak %1,7, devir yapmayan kredilerde ise %2,7’lik bir yükseliş gözlendi.

Related Posts

Bir zamanlar Ülker’in ortağıydı! Çikolata devi iflasın eşiğinde

Bir dönem Ülker ile ortak yatırımlarda bulunan Modern Çikolata konkordato talebinde bulundu.

İstanbul Havalimanı ile Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı arasında anlaşma

İstanbul Havalimanı, ABD’nin en yoğun bağlantı merkezine sahip Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı ile kardeş havalimanı oldu.

Türk-İş Başkanı isyan etti: Grev zamanı geldiğinde herkes noksansız uygulayacak

İktidara yakınlığıyla bilinen Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, “Bugüne kadar bir arpa boyu kadar yol almadık. Grev zamanı geldiğinde herkes noksansız uygulayacak. Bununla ilgili hiç kimsenin tereddüdü olmasın.” ifadelerini kullandı.

Işıkhan: İstihdam destekleyici politikalarımızın olumlu sonuçlarını görmeye devam ediyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “İstihdam destekleyici politikalarımızın olumlu sonuçlarını görmeye devam ediyoruz.” dedi.

‘Bu bir çökme operasyonu’

Boğazın ikonik yapılarından Hotel Les Ottomans bugün ihaleye çıkıyor Ünal Aysal, piyasa değeri 180 milyon dolar olan yapının çok düşük tekliflere gitme ihtimali için bir ‘çökme operasyonu var’ dedi.

Bir yılda 600 şubesi kapandı! Türkiye’de faaliyet gösteren marka iflasın eşiğinde

İkonik sandviç zincirlerinden Subway, büyük bir darbe aldı. Zincirin önemli franchise işletmecilerinden biri iflas başvurusu yaparken, bu gelişme fast-food sektöründeki artan baskının boyutunu gözler önüne serdi.