ABD Başkanı Trump, biyolojik araştırmaların güvenliğine ilişkin kararname imzaladı

Trump, Tehlikeli Araştırmaları Durdurdu

ABD Başkanı Donald Trump, biyolojik araştırmaların güvenliğini artırmaya yönelik önemli bir adım attı. Trump’ın imzaladığı kararname ile “tehlikeli fonksiyon kazanma araştırmaları” için federal fonların durdurulması kararı alındı.

Beyaz Saray sözcüsü yaptığı açıklamada, biyolojik araştırmaların güvenliğini sağlamak amacıyla atılan bu adımın detayları hakkında bilgi verdi. Açıklamada, gen ürünlerinin biyolojik işlevlerinin artırılması için yürütülen “fonksiyon kazanma araştırmalarının”, ABD vatandaşlarının hayatını tehlikeye attığına dikkat çekildi.

Ülkede kontrolsüz biyolojik araştırmaların ciddi riskler oluşturabileceğine vurgu yapılan açıklamada, Joe Biden yönetiminin, riskli araştırmalara izin verdiği belirtildi.

Açıklamada, Kovid-19 salgını sürecinde bu tür uygulamaların denetimsiz bir şekilde devam etmesinin daha büyük biyolojik tehditlere yol açabileceği ifade edildi.

“Tehlikeli fonksiyon kazanma araştırmaları” için federal fonların durdurulduğu açıklamada, biyolojik araştırmalarda hesap verebilirlik ve kamu şeffaflığının artırılacağı belirtildi.

Kovid-19 salgınının da etkisiyle sıkça gündeme gelen “fonksiyon kazanma araştırmaları”, bir organizmanın işlevlerini veya süreçlerini değiştirmek için bir patojeni veya toksini değiştirmeyi içermektedir. Bilim insanları, bu tür araştırmalarla genetik yapıyı değiştirerek organizmanın yeni işlevleri yerine getirmesine olanak tanıyor.

(AA)

Related Posts

Son dakika… Trump: İsrail ateşkesi kabul etti!

ABD Başkanı Trump, İsrail’in “60 günlük ateşkesi” kabul ettiğini açıkladı.

İmamoğlu: Değişimin zamanı geldi

CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, “Türkiyemizin değişim vakti gelmiştir” dedi.

Gemlik depremi sonrası Prof. Dr. Ercan olabilecek en büyük depremi açıkladı!

Bursa’nın Gemlik ilçesinde meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki depremin ardından Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bölgede gerçekleşebilecek potansiyel depremin büyüklüğünü paylaştı.

Devlet Bahçeli, rahatsızlığı sonrası yapılan yorumlara ateş püskürdü: ‘Yapay zeka diyen kabak kafalar, dublör diyen özürlü beyinler…’

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Netanyahu Beyaz Saray yolunda: Konu ise Gazze

ABD Başkanı Donald Trump, 7 Temmuz’da İsrail Başbakanı Netanyahu’yu Beyaz Saray’da ağırlamaya hazırlanıyor. Gazze’deki savaş, rehinelerin durumu ve bölgesel pazarlıkların masaya yatırılacağı görüşme öncesi, Trump taraflara anlaşma çağrısı yaptı. Ancak çağrıdan saatler sonra İsrail’in hava saldırılarında en az 60 Filistinli hayatını kaybetti.

Emekli Albay Orkun Özeller’den Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusu

Emekli Albay Orkun Özeller, MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında “Öcalan’a yönelik ‘kurucu önder’ söylemleri” nedeniyle suç duyurusunda bulundu.