Yargıtay yılın ilk 6 ayında 165 bin dosyada karar verdi

Yargıtay Ceza ve Hukuk Dairelerinin İş Yükü Artıyor

Yargıtay Başkanlar Kurulu tarafından yapılan toplantıda, dairelerin iş bölümü ve iş yükü ile ilgili önemli kararlar alındı ve Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yapılan açıklamaya göre, Yargıtay ceza dairelerince 2025 yılında toplamda 98 bin 587 karar verilirken, hukuk dairelerince ise 66 bin 180 karar alındı.

En yoğun iş yüküne sahip olan daireler arasında, terör ve Anayasal suçlara ilişkin dosyaların temyiz incelemesini yapan 3. Ceza Dairesi yer aldı ve 17 bin 659 karar verdi.

Çeşitli İhtisas Alanlarında Yargıtay Dairelerinin Yoğun Çalışması

İş ve sosyal güvenlik hukukuna ilişkin dosyalara bakan 10. Hukuk Dairesi ise hukuk daireleri arasında en çok karar alan birim oldu ve 10 bin 278 karar aldı.

Ayrıca, Yargıtay Ceza Genel Kurulu 258 dosyayı, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu ise 365 dosyayı karara bağladı. Böylelikle, 2025 yılında toplamda 165 bin 390 dosya sonuçlandırılmış oldu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 66 bin 893 tebliğname hazırlandı ve ilgili dairelere gönderildi. Ayrıca, derdest dosya sayısının ise 30 bin 223 olduğu belirtildi.

Yargıtay’da toplam 12 ceza ve 12 hukuk dairesi bulunmakta olup, farklı ihtisas alanlarındaki adli yargı mahkemelerinde görülen davalara ilişkin dosyaların temyiz incelemelerini gerçekleştirmektedir. Dairelerce verilen kararlara yapılan itirazlar da Yargıtay Ceza Genel Kurulu ve Yargıtay Hukuk Genel Kurulu tarafından değerlendirilmektedir.

Related Posts

Avrupa’da +40 alarmı: 4 kişi öldü

Haziran ayının son günlerinden bu yana etkili olan sıcak hava dalgası Avrupa’yı alarma geçirmiş durumda. Avrupa’nın birçok kentinde rekor sıcaklıklar kaydedilirken, yetkiler önlemleri artırdı.

Gümüşhane’de bir beldenin adı ‘Bahçeli’ olarak değiştirildi

Resmi Gazete’de yer alan karara göre, Gümüşhane Merkez ilçeye bağlı Arzularkabaköy Beldesi’nin adı ‘Bahçeli’ olarak değiştirildi.

İran hava sahasını kısmi olarak uluslararası transit uçuşlara kapattı

İran hava sahasını kısmi olarak uluslararası transit uçuşlara kapattı

Başkan Tugay’dan İzmir’deki operasyonla ilgili açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, operasyon hakkında açıklama yaptı. Tugay, “Soruşturmanın siyasi amaçlı olduğu kanaatindeyim” dedi.

Emine Erdoğan, Papa 14. Leo ile görüştü

Emine Erdoğan, Papa 14. Leo ile görüştü

Nedim Şener’den Özgür Özel’e ‘Leman’ tepkisi: Ortaya çıkacak tablodan sorumlu olur

Gazeteci Nedim Şener, Haber Global canlı yayınında sözde mizah dergisi Leman’ın hadsiz paylaşımını değerlendirdi. Özgür Özel’in, konuyla ilgili açıklamalarına da yorum yapan Şener, “Özgür Özel de burada bunu ifade özgürlüğü olarak savunuyorsa kusura bakmasın ortaya çıkacak tablodan sorumlu olur yani” ifadelerini kullandı.