Türkiye’nin dev firması Teknosa’ya 17 milyon liralık ceza!

Teknosa’ya Rekabet Kurumundan 17 Milyon Liralık Ceza!

Rekabet Kurumunun resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, bazı teknoloji perakendecileri arasında yer alan bir şirket, Fakir Elektrikli Ev Aletleri aracılığıyla rekabete aykırı bilgi paylaşımında bulunarak Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal etmişlerdir. Bu iddia üzerine yürütülen soruşturma ise uzlaşma usulüyle sonuçlandı.

Teknosa’nın gizemli alıcısı sonunda belli oldu. Şirketin %5’lik hissesi el değiştirdi.

Yapılan incelemeler sonucunda, Teknosa’nın rakipleriyle dolaylı yoldan bilgi paylaştığı ve bu durumun “topla-dağıt” karteli niteliğinde olduğu belirlendi.

Teknosa’nın yasal düzenlemeleri ihlal ettiği tespit edilmesi üzerine, şirket suçunu kabul ederek uzlaşma talebinde bulundu. Rekabet Kurulu, alınan idari para cezasında %25 indirim yaparak, yaklaşık 17 milyon liralık cezayı onayladı.

Bu kararla birlikte Rekabet Kurumu, Teknosa hakkındaki soruşturmayı sonlandırırken, şirkete 17 milyon liralık para cezası kesme kararı aldı.

Related Posts

New York borsası yılın ikinci yarısını düşüşle açtı

New York borsası güne düşüşle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,08 azalarak 44.061,49 puana indi. S&P 500 %0.1 değer kaybederken, Nasdaq Composite %0.2 düştü. Ancak, Dow Jones Sanayi Ortalaması 194 puan, yani %0.4 kazandı. Yatırımcılar ABD …

Bir zamanlar Ülker’in ortağıydı! Çikolata devi iflasın eşiğinde

Bir dönem Ülker ile ortak yatırımlarda bulunan Modern Çikolata konkordato talebinde bulundu.

İstanbul Havalimanı ile Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı arasında anlaşma

İstanbul Havalimanı, ABD’nin en yoğun bağlantı merkezine sahip Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı ile kardeş havalimanı oldu.

Türk-İş Başkanı isyan etti: Grev zamanı geldiğinde herkes noksansız uygulayacak

İktidara yakınlığıyla bilinen Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, “Bugüne kadar bir arpa boyu kadar yol almadık. Grev zamanı geldiğinde herkes noksansız uygulayacak. Bununla ilgili hiç kimsenin tereddüdü olmasın.” ifadelerini kullandı.

Işıkhan: İstihdam destekleyici politikalarımızın olumlu sonuçlarını görmeye devam ediyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “İstihdam destekleyici politikalarımızın olumlu sonuçlarını görmeye devam ediyoruz.” dedi.

‘Bu bir çökme operasyonu’

Boğazın ikonik yapılarından Hotel Les Ottomans bugün ihaleye çıkıyor Ünal Aysal, piyasa değeri 180 milyon dolar olan yapının çok düşük tekliflere gitme ihtimali için bir ‘çökme operasyonu var’ dedi.