Gözaltılar var: Yunus Emre Enstitüsü’ndeki yolsuzluktan Suriye çıktı

Gözaltı Kararı Verilen 18 Kişi Hakkında Operasyon Düzenlendi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında 18 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon kapsamında, eski Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar yürütüldü. Şüphelilerin adreslerine polis ekipleri tarafından baskın düzenlendi.

Şeref Ateş’in evinde bulunamadığı operasyonda, diğer 17 şüpheli gözaltına alındı. Odatv’nin haberine göre, Şeref Ateş’in Almanya’dan sığınma talebinde bulunduğu belirtiliyor. Detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda belge ve dijital materyale el konuldu. Gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü.

Şüphelilerin Suçlamaları

Şüphelilerin Suriye’deki savaş bölgesinde yapıldığı iddia edilen projeler üzerinden sahte faturalarla haksız kazanç elde ettikleri iddiaları bulunuyor. Suçlamalar arasında “Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma”, “Zimmet”, “Nitelikli dolandırıcılık” ve “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” yer alıyor.

Yunus Emre Enstitüsü’nden Açıklama

Yunus Emre Enstitüsü, soruşturma süreci hakkında yaptığı açıklamada Kültür ve Turizm Bakanlığı talimatıyla mali konularla ilgili inceleme başlattıklarını belirtti. Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından yapılan incelemeler sonucunda, şeffaf bir süreç yürütmek amacıyla bazı personelin görevden alındığı ve teftiş sürecinin başlatıldığı ifade edildi. Elde edilen bulgular doğrultusunda suç duyurusunda bulunuldu.

Prof. Dr. Şeref Ateş Kimdir?

1964 yılında Malatya’da doğan Prof. Dr. Şeref Ateş, lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra akademik kariyerine başladı. Ankara Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan Ateş, Almanya’da da ikinci doktorasını tamamladı.

Ateş, farklı üniversite ve araştırma kurumlarında görev aldıktan sonra 2016 yılında Yunus Emre Enstitüsü Başkanı olarak atandı.

Yunus Emre Vakfı Nedir?

Yunus Emre Vakfı, Türkiye’nin tarihini, dili, kültürü ve medeniyetini uluslararası alana aktarmayı hedefleyen bir kamu vakfıdır. Vakfa bağlı olarak faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü ise yabancılara Türkçe öğretmek ve Türkiye’yi tanıtmak amacıyla kurulmuştur.

Related Posts

Gazze’de can kaybı 57 bin 523’e yükseldi

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 57 bin 523’e, yaralananların sayısının ise 136 bin 617’ye yükseldiği duyuruldu.

Rusya: Harkiv ve Donetsk’te iki yerleşim birimini ele geçirdik

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Harkiv ve Donetsk bölgelerinde iki yerleşim birimini ele geçirdiklerini duyurdu.

Eşini bıçaklayıp elektrikli bisikletle hastaneye götürdü, serbest bırakıldı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, parkta tartıştığı eşini bıçakla yaralayan Hanım Z. (37), yaralı eşi Şafak Z.’yi (42) elektrikli bisikletle hastaneye götürdü. Gözaltına alınan kadın, eşinin şikayetçi olmaması üzerine serbest bırakıldı.

Erdoğan: CHP’nin birinci parti olması söz konusu değil; yolsuzluk sendromu içindeler, her yerden pis kokular geliyor!

Erdoğan: CHP’nin birinci parti olması söz konusu değil; yolsuzluk sendromu içindeler, her yerden pis kokular geliyor!

4 arkadaşın araba sefası vahşetle bitti

Çorum’da 4 gündür kayıp olarak aranan Yücel Kolçak’ın bıçaklanarak öldürüldüğü ve gömüldüğü ortaya çıktı. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltında.

Erzurum’da 439 kişi kayıp olarak aranıyor

Erzurum Valisi 2020-2025 yılları arasındaki kayıp aramalarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Vali, 439 kişinin halen arandığını bildirdi.