Otomotiv sektöründe gelecek nereye evriliyor?

Bakanlar: “Avrupa’da Üretim Devam Edecek” Sözü Verdi

Birçok bakan, gönülden Avrupa’da üretildi sloganını ve ülkenin bu sektördeki ekonomik hakimiyetini sürdürme sözü verdi. Bu coşkunun ortasında, özellikle AB tarafından ek tarifelerin uygulanmasının ardından Çinli üreticilerin tutumlarından da anlaşılacağı üzere, Fransız sanayisinin başının üzerinde asılı duran tehditleri artık görmez olduk.

Ayrıca otomobil pazarında satışlar durgunluk yaşıyor, Avrupalı ​​üreticiler karamsar bakıyor, uzun süredir tüm faaliyeti yönlendiren şirketler distribütörlerde yok. Son olarak, otomobil açısından ekonomik ve mali ortam pek iç açıcı değil.

Otomobil İçin Gelecekte Neler Olacak?

Büyük şehirler artık arabaları istemiyor. Paris, şehir merkezinden bir semtten diğerine gitmek için arabaların geçmesine izin vermiyor. Tüketiciler yeni bir araba satın almak için ayırdıkları bütçeyi sürekli olarak azaltıyorlar.

Şirketler İçin Gelecek

Artan ekolojik yaptırımlar ve genel olarak vergiler, kurumsal filoların yeterince “yeşillendirilmemesi” nedeniyle mali ceza tehditleri arasında, havlu atıp kurumsal araç sektöründen vazgeçme kararı almaları çok olası. Sonuç onlar için trajik olacağı gibi, ekonomi ve çevre için de trajik olacaktır; zira Avrupa’daki araç filosunun (zaten çok eski) yaşlanması dramatik bir hal alacak ve şirket araçlarından mahrum kalan çalışanların daha kirletici ama daha ucuz olan kullanılmış araçlarla kendilerini donatmaktan başka çareleri olmayacağı için önemli bir çevresel yüke yol açacaktır.

Yapılan tüm araştırmalar Avrupalıların araçlarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu ve onlarsız kalmak istemediklerini ortaya koyuyor. Ayrıca Avrupa genelinde uygulanan plana rağmen, meşhur araç paylaşımının Covid-19’un sona ermesinden bu yana serbest düşüşte olduğunu da belirtmeliyiz. Aynı zamanda elektrikli otomobil alım teşvik programları otomobile mutlu günler vadetmiyor.

Sürdürülebilir Gelecek İçin Yol Haritası

Tüm AB üye ülkelerinde Ulusal Düşük Karbon Emisyon Stratejisi toplu taşıma ve demiryollarıyla seyahati kapsamakta, otomobilleri kapsam dışı bırakmaktadır. Bilim insanları anlamlı bir şekilde, “30 kişilik bir otobüs, yoldaki araba sayısının çok daha az olması anlamına geliyor” diyor.

Otomobilin (hatta elektrikli olanların) sürdürülebilir geleceği, üretim tesislerinin geleceği ve resmi dağıtım ağlarının geleceği nasıl olacak?

Related Posts

Bir zamanlar Ülker’in ortağıydı! Çikolata devi iflasın eşiğinde

Bir dönem Ülker ile ortak yatırımlarda bulunan Modern Çikolata konkordato talebinde bulundu.

İstanbul Havalimanı ile Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı arasında anlaşma

İstanbul Havalimanı, ABD’nin en yoğun bağlantı merkezine sahip Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı ile kardeş havalimanı oldu.

Türk-İş Başkanı isyan etti: Grev zamanı geldiğinde herkes noksansız uygulayacak

İktidara yakınlığıyla bilinen Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, “Bugüne kadar bir arpa boyu kadar yol almadık. Grev zamanı geldiğinde herkes noksansız uygulayacak. Bununla ilgili hiç kimsenin tereddüdü olmasın.” ifadelerini kullandı.

Işıkhan: İstihdam destekleyici politikalarımızın olumlu sonuçlarını görmeye devam ediyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “İstihdam destekleyici politikalarımızın olumlu sonuçlarını görmeye devam ediyoruz.” dedi.

‘Bu bir çökme operasyonu’

Boğazın ikonik yapılarından Hotel Les Ottomans bugün ihaleye çıkıyor Ünal Aysal, piyasa değeri 180 milyon dolar olan yapının çok düşük tekliflere gitme ihtimali için bir ‘çökme operasyonu var’ dedi.

Bir yılda 600 şubesi kapandı! Türkiye’de faaliyet gösteren marka iflasın eşiğinde

İkonik sandviç zincirlerinden Subway, büyük bir darbe aldı. Zincirin önemli franchise işletmecilerinden biri iflas başvurusu yaparken, bu gelişme fast-food sektöründeki artan baskının boyutunu gözler önüne serdi.