Bir döneme damga vurmuştu! Ayakta duramadı, kahve devi iflas ediyor

Deutsche Confiserie Holding, Arko, Hussel ve Eilles Markaları İçin İflas Başvurusunda Bulundu

ARTI49’un haberine göre; Deutsche Confiserie Holding, Arko, Hussel ve Eilles markalarının sahibi olarak Almanya genelindeki 300 mağazayı kapatma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Binlerce çalışanın geleceği belirsizliğe sürüklenirken, şirketler iflas yöneticisi atanmasıyla karşı karşıya kaldı.

Pandeminin Etkisi: İkinci İflas Başvurusu

Deutsche Confiserie Holding bünyesindeki Arko, Hussel ve Eilles markaları, 2021 yılında yaşanan pandemi nedeniyle ikinci kez iflas başvurusunda bulundu. Bu markaların Almanya genelinde kahve, çay ve şekerleme sektörlerinde önemli bir yere sahip oldukları ve toplamda bin 200 kişiye istihdam sağladıkları belirtilirken, çalışanların ücretlerinin üç ay boyunca iflas yardımıyla ödeneceği açıklandı.

Ekonomi uzmanlarına göre; artan maliyetler, değişen tüketici alışkanlıkları ve özellikle pandeminin etkisiyle yaşanan zorlu süreç, Deutsche Confiserie Holding’in iflas başvurusunda bulunmasına neden oldu. Şirket, Norderstedt Bölge Mahkemesi’ne iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı.

Deutsche Confiserie Holding’in Arko, Hussel ve Eilles markaları için yapılan ikinci iflas başvurusu, şirketin 300 mağazası ve bin 200 çalışanıyla beraber iflas yardımıyla ücretlerini üç ay boyunca ödeme planını içeriyor.

Related Posts

Bir zamanlar Ülker’in ortağıydı! Çikolata devi iflasın eşiğinde

Bir dönem Ülker ile ortak yatırımlarda bulunan Modern Çikolata konkordato talebinde bulundu.

İstanbul Havalimanı ile Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı arasında anlaşma

İstanbul Havalimanı, ABD’nin en yoğun bağlantı merkezine sahip Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı ile kardeş havalimanı oldu.

Türk-İş Başkanı isyan etti: Grev zamanı geldiğinde herkes noksansız uygulayacak

İktidara yakınlığıyla bilinen Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, “Bugüne kadar bir arpa boyu kadar yol almadık. Grev zamanı geldiğinde herkes noksansız uygulayacak. Bununla ilgili hiç kimsenin tereddüdü olmasın.” ifadelerini kullandı.

Işıkhan: İstihdam destekleyici politikalarımızın olumlu sonuçlarını görmeye devam ediyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “İstihdam destekleyici politikalarımızın olumlu sonuçlarını görmeye devam ediyoruz.” dedi.

‘Bu bir çökme operasyonu’

Boğazın ikonik yapılarından Hotel Les Ottomans bugün ihaleye çıkıyor Ünal Aysal, piyasa değeri 180 milyon dolar olan yapının çok düşük tekliflere gitme ihtimali için bir ‘çökme operasyonu var’ dedi.

Bir yılda 600 şubesi kapandı! Türkiye’de faaliyet gösteren marka iflasın eşiğinde

İkonik sandviç zincirlerinden Subway, büyük bir darbe aldı. Zincirin önemli franchise işletmecilerinden biri iflas başvurusu yaparken, bu gelişme fast-food sektöründeki artan baskının boyutunu gözler önüne serdi.