CHP’nin ‘Demokrasi Nöbeti’ sürüyor: “Halk iradesi gasp edildi”

Esenyurt CHP’lilerinin ‘Demokrasi Nöbeti’ Devam Ediyor

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in tutuklanması sonrasında CHP’li vatandaşlar, ilçede ‘Demokrasi Nöbeti’ne devam ediyor. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen nöbetin 61’inci gününde konuşan CHP Esenyurt Kadın Kolları Başkanı Semra Kahraman, “Bugün Ahmet Özer’in tutuklanması, sadece bir bireyin değil, hepimizin mücadelesinin engellenmesi anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

CHP’liler, Ahmet Özer’in yerine atanan kayyuma karşı direnişlerini sürdürürken Demokrasi Nöbeti’nde söz alan Semra Kahraman, CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Besi Kaya ve Ordu Gürgentepe Belediye Başkanı Cemil Coşkun’un da konuşmalarına yer verildi.

Kahraman, Ahmet Özer’in tutukluluğunu vurgulayarak, “Toplumumuz için önemli bir figür olan belediye başkanımız Ahmet Özer, sadece bir akademisyen değil, aynı zamanda toplumsal adaletin ve insan haklarının savunucusu olarak tanınıyor. Onun tutuklanması sadece bir bireyin değil, toplumsal adaletin zedelenmesi anlamına gelmektedir” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Besi Kaya ise, “Ahmet Özer’in tutuklanmasıyla Esenyurt halkının iradesi gasp edilmektedir. Halkın iradesi asla yok sayılamaz. Esenyurt, kayyumların değil halkın yönetimindedir. Ahmet Özer özgürlüğüne kavuşana kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

  • TIKLAYIN – DEM Parti’den İmralı görüşmesine dair açıklama: Öcalan’dan “Çağrı yapmaya hazırım” mesajı
  • TIKLAYIN – Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum: Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kürtlerin de milli devletidir; Türkiye yüzyılı, Türk ve Kürt yüzyılıdır
  • TIKLAYIN – Güney Kore’de yolcu uçağının inişte kontrolden çıkması sonucu 167 kişi hayatını kaybetti
  • TIKLAYIN – 3 günde 4 uçak kazası: Uçaklara neler oluyor?
  • TIKLAYIN – DEM Parti heyetinin İmralı ziyareti: Yeni sürecin ilk adımı mı, 2013-2015 arasında çözüm sürecinde neler yaşanmıştı?

Related Posts

CHP Genel Başkanı Özel: Silahların bırakılmasını sonuna kadar destekliyoruz

CHP Genel Başkanı Özel, partisince Van Kent Meydanı’nda düzenlenen mitingde terör örgütünün silah bırakacak olmasıyla ilgili haberin bir an önce gelmesini beklediklerini belirterek silahların bırakılmasını sonuna kadar desteklediklerini dile getirdi.

MİT ve Emniyet’ten ortak operasyon: 7 kişi suçüstü yakalandı

İstanbul’da MİT ve Emniyet’in ortak operasyonuyla, sahte baz istasyonu kurarak vatandaşların kişisel ve finansal verilerini ele geçirmeye çalışan siber casusluk ağı çökertildi. Operasyonda gözaltına alınan 7 yabancı uyruklu şüpheli tutuklandı.

SÖZCÜ’nün torpil haberi meclis gündeminde

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, SÖZCÜ’nün Karaman İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen ve kamuoyunda torpil iddialarıyla tartışma yaratan daimî işçi alımı haberini TBMM gündemine taşıdı. Ünver, İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, işe alınan kişilerin büyük bölümünün iktidar partisinin teşkilat mensuplarının yakınları olduğuna dair iddiaları sordu.

Rusya’da ‘Zafer Günü’: Onlarca ülkenin askerleri caddeleri, uçaklar ise göğü kapladı

Rusya, Nazi Almanyası’na karşı zaferin 80. yılını Kızıl Meydan’daki görkemli askeri geçit töreniyle kutladı. Putin ve Şi Cinping birlikte töreni izledi, Ukrayna savaşı ise kutlamalara gölge düşürdü. İlk kez dronlar ve nükleer füzeler de geçit yaptı.

Gazze’de 65 binden fazla çocuk açlık nedeniyle ölüm riski altında: 40 gündür ekmeğe erişim yok

İsrail’in uyguladığı abluka nedeniyle Gazze’de 65 binden fazla çocuğun açlık kaynaklı ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi. Gazze’deki hükümetin medya ofisi yaptığı açıklamada “Bölgede 40 gündür hiçbir fırın çalışamıyor, halkın temel gıdası olan ekmeğe erişimi tamamen kesilmiş durumda” ifadelerini kullandı.

Konya’da uyuşturucu operasyonu: 26 kişi tutuklandı

Konya’da düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 61 şahıstan 26’sı tutuklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir