Bakanlık verileri açıkladı: Evlilik kredisine kaç çift başvurdu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın tarafından hayata geçirilen Aile ve Gençlik Fonu’na isimli evlilik kredisine 3 gün içerisinde 56 bin 256 çift başvurdu.

Krediye ilk başvurular, 15 Şubat 2024 itibarıyla, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerden etkilenen illerdeki çiftlerden alınmaya başladı.

Söz konusu fona başvuran ve başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği veriliyor.

Fona başvurular, “https://ailegenclikfonu.aile.gov.tr/” adresi üzerinden alınıyor.

Fona bugün itibarıyla Türkiye genelinde toplam başvuru sayısı 56 bin 256 oldu.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

CHP’nin Beyazıt Meydanı’ndaki mitingine TİP Genel Başkanı Baş’tan destek

TİP, CHP’nin Beyazıt Meydanı’ndaki mitingine destek amacıyla katılım göstereceğini açıkladı.

Hamas: İsrail kutsal mekanlara karşı açık saldırganlığını sürdürmek için Arap ve İslam halklarının suskunluğundan faydalandı

Hamas, İsrailli fanatik Yahudilerin ve Tel Aviv hükümetindeki aşırı sağcı yetkililerin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’ya yönelik artan baskınlarına karşı, Müslümanların bu kutsal mabedi korumak ve kurtarmak için hareket geçmekle sorumlu olduğunu vurguladı.

Düşen kuzenini kurtarmaya çalışırken birlikte boğulmuşlar

Şanlıurfa’da sulama kanalında boğulan 2 kuzenden İbrahim Halil Kılıç’ın (13) dengesini kaybederek suya düştüğü, bu sırada Rüveyda Demir’in (12) kuzenini kurtarmaya çalıştığı ve birlikte akıntıya kapıldıkları ortaya çıktı.

İsrail’in vurduğu Yemen’deki Sana Havalimanı’nda tüm uçuşlar durduruldu

Yemen’deki Husiler, İsrail savaş uçaklarının bombaladığı Sana Uluslararası Havalimanı’nda tüm uçuşların belirsiz bir süreyle durdurulduğunu açıkladı.

Tarihler çakıştı: AKP’den vekillere ‘hacca gitmeyin’ uyarısı

AKP TBMM Grubu, Hac vazifesi için Suudi Arabistan’a gitmeyi planlayan vekillerin, Meclis Başkanlığı seçim sürecine tam katılım sağlamaları gerekçesiyle uyararak ertelemelerini istedi.

Yeni papa seçiliyor… Vatikan’da ‘konklav’ başladı

Papa Françesco’nun ölümünün ardından 133 kardinal, yeni papayı seçecekleri ‘konklav’ süreci için sıkı gizlilik önlemleri altında Sistine Şapeli’nde toplanıyor. Cep telefonu sinyalleri kesildi, sessizlik yemini edildi. Artık gözler bacadan yükselecek beyaz dumanda olacak.