Dirisi de ölüsü de dert. Balon Balığı satana 37 bin lira ceza

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2020 yılında başlatılan balon balığı avcılığı desteklemesi kapsamında 5 yılda Antalya kıyılarında 88 bin 747 balon balığı avlandı.

Yakalanan balon balıkları sayesinde 6 milyon 656 bin 25 yeni bireyin ekosisteme girişi önlendi. Bakanlık tarafından karaya çıkarılması yasak olan balon balığı, amatör balıkçıların tekneyle açılarak ya da kıyıda yaptıkları avcılıkta oltaya takılıyor.

Amatör balıkçılar, zehirleyici olan balığı yenmediği için öldürüp, denize atarak tedbir almaya çalıştı. Dalgayla sahile ulaşan veya kıyıdan avcılık yapanların oltasına takıldıktan sonra plajlarda bırakılan balon balıkları, çevre kirliliğine neden oldu.

Antalya sahillerinde kıyıdan balık avlayanların bulunduğu bölgelerin yakınında çok sayıda ölü balon balığına rastlandı. Avcılardan bazılarının imha etmek yerine balıkları plajlara bıraktığı, kum ve çakıl arasına gizlediği görüldü. Balon balıklarının oluşturduğu çevre kirliliğine plajda yürüyüş yapan ve denize girenler tepki gösterdi.

Balon balığının zararının önlenmesi için sahile bırakan ya da teknesinde limana getirene ceza uygulanacak. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından balon balığına ilişkin cezalar şöyle:

– Balon balığını karaya çıkaran amatör balıkçıya 3 bin 770 lira, tekne sahibine 5 bin 662 lira,

– Ticari balıkçıların izin almadan balon balığını karaya çıkarması halinde kişiye 12 bin 835 lira, tekne sahibine 18 bin 880 lira, balon balığı satana 37 bin 770, balon balığını işleyen tesislere 75 bin 553 lira.

Related Posts

CHP’nin bu haftaki adresi Beyazıt! Yurttaşlar alana toplanmaya başladı

CHP, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasıyla başlattığı ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinglerine devam ediyor. Bu haftaki adres Beyazıt Meydanı olurken, yurttaşlar alana toplanmaya başladı.

Cumhurbaşkanı adayı bayrağa ayaklarını sildi, sonra da ateşe verdi!

Polonya’da cumhurbaşkanı adayı Grzegorz Braun, Sanayi Bakanlığı’na resmi bir ziyarette bulundu. Braun’un ziyareti sırasında Avrupa Birliği’ne yönelik gerçekleştirdiği protesto dünya çapında ses getirdi. BAYRAĞI İNDİRDİ, AYAKLARINI SİLDİ, YAKTI …

ABB’den Osman Gökçek’e sert yanıt: ‘Hırsıza hırsız olduğunu unutturmayacağız’

ABB, AKP Milletvekili Osman Gökçek’in iddialarına ilişkin, “Biz, hırsıza hırsız olduğunu unutturmayacağız. Çünkü unutulursa, kendini erdem abidesi sanır” ifadelerini kullandı.

İspanya BM Genel Kuruluna Gazze’de yaşananlara ilişkin karar tasarısı sunacak

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, hükümet olarak Gazze’de yaşananlara ilişkin bir karar tasarısını Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kuruluna sunmaya karar verdiklerini açıkladı. Sanchez: “Gazze işgalini en net şekilde kınayan ülkelerden biri olduk ve olmaya devam ediyoruz” dedi.

Kocaeli’de lisenin çatısı alev alev yandı

Kocaeli’de bir lisenin çatısında çıkan yangın söndürüldü.

Elisa’nın babasından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı

Kadıköy’de binlerce üniversite öğrencisinin katıldığı dayanışma sahnesinde “Diktatör Erdoğan” yazılı dövizi taşıdığı gerekçesiyle tutuklanan Esila Ayık’ın babası Kemal Ayık, Erdoğan’a seslenerek, “Emekli yılı dediniz, emekli perişan oldu. Aile yılı dediniz ve biz de bir aileyiz. Aileleri dağıtmayın” dedi.