Milyonlarca vatandaşın kimlik bilgilerini satan 68 şüpheli gözaltına alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, Siber Suçlarla Mücadele Ediyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, devlet güvenliğini tehlikeye sokabilecek bilgilerin sosyal medya platformlarında paylaşıldığı tespit edildi. Ekipler, ihbarlar doğrultusunda harekete geçerek bilgi sızıntısıyla ilgili detaylı incelemelerde bulundu.

Yapılan soruşturmada, illegal “panel” olarak adlandırılan sistemler aracılığıyla bir grup tarafından ad, soyadı, T.C. kimlik numarası, tapu kayıtları, sağlık bilgileri gibi birçok kişisel ve kurumsal verinin çalındığı ortaya çıktı. Bu verilerin para karşılığı satıldığı ya da kötü niyetli amaçlar için kullanıldığı belirlendi. Ayrıca, gerçekleştirilen şantajlar sonucunda birçok çocuğun mağdur olduğu ve bazılarının intihara sürüklendiği de rapor edildi.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın izniyle harekete geçerek 25 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 35’i çocuk 68 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının yazılım mühendisi, bilgisayar mühendisi ya da bilgisayar programcısı olduğu belirtildi.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ele geçirilirken, ayrıca ruhsatsız silah ve otomatik tüfek de bulundu. Zanlılar hakkında “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri temin” suçundan işlem yapıldığı bildirildi.

Related Posts

CHP’nin Beyazıt Meydanı’ndaki mitingine TİP Genel Başkanı Baş’tan destek

TİP, CHP’nin Beyazıt Meydanı’ndaki mitingine destek amacıyla katılım göstereceğini açıkladı.

Hamas: İsrail kutsal mekanlara karşı açık saldırganlığını sürdürmek için Arap ve İslam halklarının suskunluğundan faydalandı

Hamas, İsrailli fanatik Yahudilerin ve Tel Aviv hükümetindeki aşırı sağcı yetkililerin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’ya yönelik artan baskınlarına karşı, Müslümanların bu kutsal mabedi korumak ve kurtarmak için hareket geçmekle sorumlu olduğunu vurguladı.

Düşen kuzenini kurtarmaya çalışırken birlikte boğulmuşlar

Şanlıurfa’da sulama kanalında boğulan 2 kuzenden İbrahim Halil Kılıç’ın (13) dengesini kaybederek suya düştüğü, bu sırada Rüveyda Demir’in (12) kuzenini kurtarmaya çalıştığı ve birlikte akıntıya kapıldıkları ortaya çıktı.

İsrail’in vurduğu Yemen’deki Sana Havalimanı’nda tüm uçuşlar durduruldu

Yemen’deki Husiler, İsrail savaş uçaklarının bombaladığı Sana Uluslararası Havalimanı’nda tüm uçuşların belirsiz bir süreyle durdurulduğunu açıkladı.

Tarihler çakıştı: AKP’den vekillere ‘hacca gitmeyin’ uyarısı

AKP TBMM Grubu, Hac vazifesi için Suudi Arabistan’a gitmeyi planlayan vekillerin, Meclis Başkanlığı seçim sürecine tam katılım sağlamaları gerekçesiyle uyararak ertelemelerini istedi.

Yeni papa seçiliyor… Vatikan’da ‘konklav’ başladı

Papa Françesco’nun ölümünün ardından 133 kardinal, yeni papayı seçecekleri ‘konklav’ süreci için sıkı gizlilik önlemleri altında Sistine Şapeli’nde toplanıyor. Cep telefonu sinyalleri kesildi, sessizlik yemini edildi. Artık gözler bacadan yükselecek beyaz dumanda olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir