Bolu’da CHP’li belediye başkanlarından otel yangını açıklaması; “Belediye başkanımızın yetkisi ve sorumluluğu yok, gerçeğin üzerini örtmeye çalışıyorlar”

Bolu Kartalkaya Otel Yangınıyla İlgili CHP’li Belediye Başkanları Bolu’da Toplandı

Bolu Kartalkaya’da gerçekleşen ve 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangınıyla ilgili soruşturma devam ederken, CHP’li 10 ilin belediye başkanı kente gelerek açıklamalarda bulundu. Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, yangın olayıyla ilgili olarak denetim yetkisinin kimdeyse sorumluluğun da o kişide olması gerektiğini belirtti. Erkek, “Yetkisi olmayan bir belediye başkanına siz sorumluluk yükleyebilir misiniz? Bu kadar büyük acının üzerine adaleti tecelli ettirmekle görevli olanlar maalesef gerçeğin üzerini örtmeye çalışıyorlar. Belediye başkanımızın yetkisi de yok sorumluluğu da yok” şeklinde konuştu.

Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’de meydana gelen ve 78 kişinin hayatını kaybettiği yangın sonrasında geniş çaplı bir soruşturma devam ederken, CHP’li 10 belediye başkanı Bolu’ya ziyarette bulundu. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan önderliğinde bir araya gelen belediye başkanları, otel yangınıyla ilgili olarak Adalet Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı’nın denetim ve sorumluluklarını vurguladı. Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, yapılan açıklamada denetim yetkisinin sorumluluğu da beraberinde getirmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Denetim yetkisi kimdeyse sorumluluk da ondadır. Yetkisi olmayan bir belediye başkanına siz sorumluluk yükleyebilir misiniz?” ifadelerini kullandı.

“Ucube sistemde yargı, yürütmenin tahakkümü altına girdi” şeklinde konuşan Başkan Erkek, Bolu Belediyesi’nin otel denetimiyle ilgili yetki ve sorumluluğunun olmadığını dile getirerek, “Çocuklarını, torunlarını kaybedenler var. Evlatlarımızı kaybettik. Bu kadar büyük acının üzerine adaleti tecelli ettirmekle görevli olanlar maalesef gerçeğin üzerini örtmeye çalışıyorlar. İşte onun için bugün buradayız. Sayın Tanju Özcan’ın yanında olduğumuzu göstermek için. Çünkü belediye başkanımızın yetkisi de yok sorumluluğu da yok. Ama bazıları özellikle sorumluluğu üzerlerinden atmak için özel bir çaba sarf ediyorlar. Maalesef bu ucube sistemde yargı da yürütmenin tahakkümü altına girdi. Onun için bu adaletsiz düzende birçok insan suçsuz yere gözaltına alınabiliyor. Birçok suçsuz insan cezaevine konabiliyor. Bu adalet mücadelesinde hiçbir şeyden korkmayız. Bir santim bile hiçbirimiz geri adım atmayız.” dedi.

Related Posts

MSB: Mutabakat Muhtıramızın ‘hukuksuz’ olarak nitelendirilmesi tarafımızca kabul edilmemekte

Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları, AB Liderler Zirvesi Sonuç Bildirgesi’nde hedef alınan Türkiye ve Libya arasındaki Deniz Yetki Alanları Muhtırası’na ilişkin, “Yunanistan ve GKRY’nin tek taraflı siyasi yönlendirmeleri sonucunda Mutabakat Muhtıramızın ‘hukuksuz’ olarak nitelendirilmesi tarafımızca kabul edilmemektedir” dedi.

Polise yakalanınca namaza durdu, cezadan kurtulamadı

Nevşehir’de denetimden kaçmak isterken ekipler tarafından yakalanan 3 tekerlekli motosikletin sürücüsü Suriye uyruklu Feyyaz Alabed (29), namaz kılmaya başladı. Ekipler, Alabed’e namazını kıldıktan sonra 23 bin 11 TL para cezası uyguladı.

Netanyahu’nun oğlu Avner korktuğu için adını değiştirmiş

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun diğer oğlu Yair’in hak sahibi olmayan kişilere diplomatik pasaport verilmesiyle ilgili devam eden bir soruşturma kapsamında İsrail polis teşkilatının yolsuzluk suçlarıyla mücadele birimi “Lahav 433” tarafından ifadeye çağırıldığı bildirildi.

Avrupa’da +40 alarmı: 4 kişi öldü

Haziran ayının son günlerinden bu yana etkili olan sıcak hava dalgası Avrupa’yı alarma geçirmiş durumda. Avrupa’nın birçok kentinde rekor sıcaklıklar kaydedilirken, yetkiler önlemleri artırdı.

Gümüşhane’de bir beldenin adı ‘Bahçeli’ olarak değiştirildi

Resmi Gazete’de yer alan karara göre, Gümüşhane Merkez ilçeye bağlı Arzularkabaköy Beldesi’nin adı ‘Bahçeli’ olarak değiştirildi.

İran hava sahasını kısmi olarak uluslararası transit uçuşlara kapattı

İran hava sahasını kısmi olarak uluslararası transit uçuşlara kapattı