Ahşabın büyülü dünyası Kocaelili kadınların hobisi oldu

Kocaeli Kadınlarının Ahşap Atölye Tutkusu

Kocaeli (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Anne Şehir Merkezleri, kadınlar arasında büyük ilgi görüyor. Merkezlerde düzenlenen ahşap atölyesine katılan kadınlar, hem hobi ediniyor hem de el becerilerini geliştiriyor.

Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik etkinliklerini sürdürüyor. Bu kapsamda Anne Şehir Merkezi Beylikbağı Defne’de eğitmen Tolga Yıldırım öncülüğünde gerçekleştirilen ahşap atölyesi, kadınlar tarafından büyük ilgi görüyor. Kadınlar, atölyede temel ahşap işleme tekniklerini öğrenirken aynı zamanda kendi el emeğiyle dekoratif ve kullanışlı objeler üretiyor.

Kadınların El Becerileri Gelişiyor

Eğitmen Tolga Yıldırım, atölye çalışmalarının kadınların özgüvenini artırdığını ve el becerilerini geliştirdiğini belirterek, “İlk önce herhangi bir ön hazırlığı olmayan ahşabı alıyoruz. Yapacağımız ürün neyse bütün ürünü burada hazırlıyoruz. Burada yaptıkları ürünü evlerinde kullandıkları için her zaman ‘gözümüzün önünde evimizin en güzel köşesinde’ diye tabir ediyorlar. Bu da bizi ayrı motive ediyor. Yaptıkları bütün ürünleri kullanabilmeleri de bizi ayrıca mutlu ediyor” dedi.

Atölyeye katılan ve üç senedir Anne Şehir üyesi olduğunu belirten Pınar Duran, arkadaşı vasıtasıyla etkinliklere gelmeye başladığını ve çocuklarıyla birlikte birçok etkinliğe katıldığını ifade etti.

Related Posts

MİT ve Emniyet’ten ortak operasyon: 7 kişi suçüstü yakalandı

İstanbul’da MİT ve Emniyet’in ortak operasyonuyla, sahte baz istasyonu kurarak vatandaşların kişisel ve finansal verilerini ele geçirmeye çalışan siber casusluk ağı çökertildi. Operasyonda gözaltına alınan 7 yabancı uyruklu şüpheli tutuklandı.

SÖZCÜ’nün torpil haberi meclis gündeminde

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, SÖZCÜ’nün Karaman İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen ve kamuoyunda torpil iddialarıyla tartışma yaratan daimî işçi alımı haberini TBMM gündemine taşıdı. Ünver, İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, işe alınan kişilerin büyük bölümünün iktidar partisinin teşkilat mensuplarının yakınları olduğuna dair iddiaları sordu.

Rusya’da ‘Zafer Günü’: Onlarca ülkenin askerleri caddeleri, uçaklar ise göğü kapladı

Rusya, Nazi Almanyası’na karşı zaferin 80. yılını Kızıl Meydan’daki görkemli askeri geçit töreniyle kutladı. Putin ve Şi Cinping birlikte töreni izledi, Ukrayna savaşı ise kutlamalara gölge düşürdü. İlk kez dronlar ve nükleer füzeler de geçit yaptı.

Gazze’de 65 binden fazla çocuk açlık nedeniyle ölüm riski altında: 40 gündür ekmeğe erişim yok

İsrail’in uyguladığı abluka nedeniyle Gazze’de 65 binden fazla çocuğun açlık kaynaklı ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi. Gazze’deki hükümetin medya ofisi yaptığı açıklamada “Bölgede 40 gündür hiçbir fırın çalışamıyor, halkın temel gıdası olan ekmeğe erişimi tamamen kesilmiş durumda” ifadelerini kullandı.

Konya’da uyuşturucu operasyonu: 26 kişi tutuklandı

Konya’da düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 61 şahıstan 26’sı tutuklandı.

Muhtara kurşun yağdırdılar: Soruşturma başlatıldı!

Elazığ’da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan muhtar Hacı Mehmet Özdemir, hastaneye kaldırıldı. Kaçan şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldığı aktarıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir