Yeneroğlu’nun istifasına Babacan’dan ilk açıklama: Partimizden ayrılıp da AK Parti’ye katılacak herhangi bir arkadaşımız olmaz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Mustafa Yeneroğlu’nun İstifasını Değerlendirdi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Mustafa Yeneroğlu‘nun istifasına ilişkin olarak kendisinin bu istifadan daha önceden haberdar olduğunu belirterek, “Bizim partimizden ayrılıp da AK Parti’ye katılacak herhangi bir arkadaşımız olmaz. Bizim AK Parti’den ayrılışımızın köklü sebepleri var” dedi.

Sözcü TV’de gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Babacan, Yeneroğlu’nun istifası ile ilgili şunlara değindi.

“Bizler üzüldük kuşkusuz. Bütün arkadaşlarımız üzüntü duydu. Mustafa Bey bizim kurucularımızdan, çok büyük emeği oldu. Mustafa Bey mesele haksa çok büyük hassasiyeti olan bir arkadaşımız. Tüm çalışmalarını duygu yoğunluğuyla yapan bir arkadaşımız. Mustafa Bey’in Türkiye’ye katkıları devam edecektir.”

“Bizim dostluğumuz onunla baki olur. Umarım kendisi için bir başka başlangıç olur. Benden helallik dilemişti. Ben yine buradan canlı yayında da söyleyeyim.”

“Benim şahsi hakkın sonuna kadar helal olsun. Partili olmasa da bizim çalışmalarımıza katkı veren çok insan var. Eminim ki biz de Mustafa Bey’in çalışmaların istifade etmeye devam edeceğiz.”

“Bizim AK Parti’den Ayrılışımızın Köklü Sebepleri Var”

Milletvekillerinin AKP’ye katılma ihtimaline karşın sorulan soruya da yanıt veren Babacan, bunun söz konusu olmadığını açıklayarak şunları söyledi.

“Bizim partimizden ayrılıp da AK Parti’ye katılacak, herhangi bir arkadaşımız olmaz. Bizim AK Parti’den ayrılışımızın köklü sebepleri var. Türkiye’deki adaletsizlikler, yolsuzlukla mücadele konusu… Bunlarla ilgili hiçbir değişiklik yok. Bu sebepler aynen durduğuna göre benim ya da başka arkadaşlarımızın AK Parti’ye dönmesi söz konusu olmaz. Tutarsızlık olur.”


Sorgu: Bir Kız Çocuğu Neden Babasını Öldürmek İster?



Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Azerbaycan Hükümeti Kaynakları: Uçağın Düşmesine Rus Hava Savunma Sistemi Neden Oldu

TIKLAYIN – Narin Güran Davası | Aile Meclisinin Toplantı Videosu Mahkemede İzletildi: Çobanı Önce Darbedip, Sonra Saat Hediye Etmişler

TIKLAYIN – MHK’den Devrim Niteliğinde Karar: Hakem Atamalarında Sistem Değişiyor

TIKLAYIN – Erdoğan’ın Asgari Ücret Paylaşımına Cevap Yazmıştı: 2 Kere Gözaltına Alınan Kadir İpek Tutuklandı

TIKLAYIN – Şakir Paşa Ailesi Dizisinin Köşkü Kül Oldu: Sabotaj İhtimali Değerlendiriliyor

TIKLAYIN – CHP’de “Bildiri Krizi”; 13 Milletvekili Metnin Dilini “Ağır” Buldu, Değişiklikten Sonra Imzacı Sayısı Yükseldi İddiası!

TIKLAYIN – İpek Kıraç’ın Açtığı Vasi Davasında, “İnan Kıraç Hangi Toplantıda Olduğunun Farkında Değildi” Belgesi

TIKLAYIN – Merkez Bankası 22 Ay Sonra Faizi İndirdi

Related Posts

CHP’nin Beyazıt Meydanı’ndaki mitingine TİP Genel Başkanı Baş’tan destek

TİP, CHP’nin Beyazıt Meydanı’ndaki mitingine destek amacıyla katılım göstereceğini açıkladı.

Hamas: İsrail kutsal mekanlara karşı açık saldırganlığını sürdürmek için Arap ve İslam halklarının suskunluğundan faydalandı

Hamas, İsrailli fanatik Yahudilerin ve Tel Aviv hükümetindeki aşırı sağcı yetkililerin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’ya yönelik artan baskınlarına karşı, Müslümanların bu kutsal mabedi korumak ve kurtarmak için hareket geçmekle sorumlu olduğunu vurguladı.

Düşen kuzenini kurtarmaya çalışırken birlikte boğulmuşlar

Şanlıurfa’da sulama kanalında boğulan 2 kuzenden İbrahim Halil Kılıç’ın (13) dengesini kaybederek suya düştüğü, bu sırada Rüveyda Demir’in (12) kuzenini kurtarmaya çalıştığı ve birlikte akıntıya kapıldıkları ortaya çıktı.

İsrail’in vurduğu Yemen’deki Sana Havalimanı’nda tüm uçuşlar durduruldu

Yemen’deki Husiler, İsrail savaş uçaklarının bombaladığı Sana Uluslararası Havalimanı’nda tüm uçuşların belirsiz bir süreyle durdurulduğunu açıkladı.

Tarihler çakıştı: AKP’den vekillere ‘hacca gitmeyin’ uyarısı

AKP TBMM Grubu, Hac vazifesi için Suudi Arabistan’a gitmeyi planlayan vekillerin, Meclis Başkanlığı seçim sürecine tam katılım sağlamaları gerekçesiyle uyararak ertelemelerini istedi.

Yeni papa seçiliyor… Vatikan’da ‘konklav’ başladı

Papa Françesco’nun ölümünün ardından 133 kardinal, yeni papayı seçecekleri ‘konklav’ süreci için sıkı gizlilik önlemleri altında Sistine Şapeli’nde toplanıyor. Cep telefonu sinyalleri kesildi, sessizlik yemini edildi. Artık gözler bacadan yükselecek beyaz dumanda olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir