Muğla’da söz kadınlarda

Çalışmalar Hızla Devam Ediyor: Muğla’da Kadın Mahalle Meclisleri Kuruluyor

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın eşitlikçi ve katılımcı kent politikasının bir parçası olarak önemli adımlardan biri olan Kadın Mahalle Meclisleri projesi, Menteşe, Fethiye ve Ula ilçelerinden sonra diğer ilçelerde de hayata geçirilmek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan ve “Kadınlar Kentini Yönetiyor” sloganıyla yürütülen Kadın Mahalle Meclisleri, Menteşe ilçesinde kurulan ilk meclisle ilk toplantısını Kötekli Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

Kadınların yerel yönetimlere aktif katılımını ve daha adil, kapsayıcı bir kent yaşamı oluşturmayı amaçlayan Kadın Mahalle Meclisleri, Kötekli Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen ilk toplantıya 40 kadın katılım gösterdi. Menteşe’deki bu başlangıcın ardından Kadın Mahalle Meclisi toplantıları, Fethiye’nin Kesikkapı Mahallesi ve Ula’nın Akyaka Mahallesi’nde devam etti.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile ilçe belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği toplantılarda, kadınların mahalle ve kent yönetimine daha etkin katılımını sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar ele alındı. Meclis üyeleri, “Hangi tür bir kentte yaşamak istiyoruz?” ve “İhtiyaçlarımızı neye göre belirliyoruz?” gibi sorular üzerinde düşünerek, kendi taleplerini ve görüşlerini ifade etme şansı buldu.

Related Posts

İsrail ordusu, Gazze’yi kalıcı olarak işgal etmek için kapsamlı saldırılar başlattı

İsrail ordusu, Gazze’yi kalıcı olarak işgal etmek için kapsamlı saldırılar başlattı

Zam masasından anlaşma çıkmadı! Kamu işçileri ‘Grev’ dedi

Kamuda toplu sözleşme görüşmeleri sürüyor. Yaklaşık 600 Bin işçinin ücret artışı beklediği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde herhangi bir sonuç çıkmadı. TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, “Anlaşma arabulucuyla da sağlanmıyor ise biz grev kararı almak durumundayız” dedi

CHP’li belediye başkanı Zafer Partisi İlçe Başkanlığı binasının açılışına katıldı: Birlik ve beraberlik vurgusu

Zafer Partisi’nin Rize Fındıklı İlçe Başkanlığı binası törenle açıldı. Açılışa CHP’li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu da katıldı. Fındıklı İlçe Başkanı Hülya Çakıroğlu, “Bu yeni ilçe binamızla Fındıklı’da daha güçlü olacağız. Vatanımızı, milletimizi korumak için canla başla çalışacağız” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da kargo aracıyla motosiklet çarpıştı: 1 ağır yaralı

İstanbul’da kargo aracı ile motosikletin çarpışması sonucu 1 kişi ağır yaralandı. ,

‘İmamoğlu eylemleri’ sonrası Yeditepe Üniversitesi’nde ‘ambargo’ iddiası: ‘Protestoya katılan mezunlar okula alınmıyor’

“Saray” talimatlı soruşturma ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB yöneticilerinin tutuklanma kararları sonrasında tüm ülkede başlayan protestolar, üniversitelere de yayıldı. Özellikle İstanbul Üniversitesi’nde …

Bilişim suçlarına yönelik 18 ilde düzenlenen operasyonlarda 7.5 milyar TL hesap hareketi bulunan 102 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bilişim suçlarına yönelik 18 ilde düzenlenen operasyonlarda hesaplarında 7.5 milyar Türk lirası hesap hareketi bulunan 102 şüphelinin yakalandığını açıkladı.