Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Taskaplama

Taskaplama özel haberler ve gelişmeler

Taskaplama

Taskaplama özel haberler ve gelişmeler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

Sezgin Tanrıkulu’ndan Gerekçeli Karara Sert Eleştiri: Tarih Manipülasyonu İddiası

By Mehmet Arslan
3 Haziran 2026 2 Min Read
Sezgin Tanrıkulu’ndan Gerekçeli Karara Sert Eleştiri: Tarih Manipülasyonu İddiası için yorumlar kapalı
Sezgin Tanrıkulu’ndan Gerekçeli Karara Sert Eleştiri: Tarih Manipülasyonu İddiası

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, CHP’ye yönelik verilen gerekçeli kararın 5 Mart tarihinden önce yazıldığını ancak UYAP sistemine yüklenmediğini öne sürdü. Tanrıkulu, kararın zamanlamasına dikkat çekerek, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerindeki değişikliklerin beklendiğini savundu.

Tanrıkulu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bu karar, 5 Mart’tan önce kaleme alınmış ama UYAP’a yüklenmemiş. Çünkü kararda açılan ceza davalarına referans yapılıyor ve 15 Mayıs 2026 tarihine atıfta bulunuluyor. Bu detay, kararın 15. sayfasında yer alıyor. Oysa ki bu karar, 21 Mayıs’ta verilmiş. 5 Mart’taki duruşma çoktan gerçekleştirilmiş ve dosya Temmuz ayına ertelenmişti. Eğer gerekçeli karar, zamanında, yani 21 Mayıs’tan iki gün önce yazılmış olsaydı, “5 Mart 2026 tarihinde duruşmasının görüldüğü ve dosyanın Temmuz ayına ertelendiği” şeklinde bir ifade bulunurdu. Bu nedenle, kararın kendisi bile 5 Mart’taki duruşmada neler yaşandığını açıklamıyor. Peki, bekleme sebebi ne? Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın değişimini beklemişler. Oradaki seçim süreci uzamış durumda. Eski başkan ya da eski üyeler göreve devam ederse ne olacağını kestiremiyorlar. Oysa Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul örneğinde olduğu gibi son derece net, yerleşik ve istikrarlı kararları mevcut. Bu içtihatların dışına çıkılmayacağını biliyorlardı.

Neden özellikle 21 Mayıs tarihi? Çünkü bu tarihte YSK’nın yeni başkan ve üyeleri göreve başlamış olacak ve aynı zamanda dokuz günlük bir tatil dönemi bulunuyor. Bu durumdan haberdar olmamaları mümkün mü? Elbette biliyorlar. En kritik kararların zamanlaması, bu tür hesaplarla belirleniyor. Şimdi CHP’nin aleyhine verilmeyeceği bilinen bir kararı dikkate almak ve “Bu bir mahkeme kararıdır, biz ne yapalım?” demek mantıklı değil. Ne yaparsınız? Alırsınız, yırtarsınız ve atarsınız. Bu kadar basit. Partinin geleceği açısından acilen yapılması gereken işler için sorumluluk almak gerekir; ancak bu karara dayanarak bir tavır belirlemek doğru değildir.” (ANKA)

Author

Mehmet Arslan

Follow Me
Other Articles
Previous

Sahipsizler Dizisinin Yıldızı, NOW’ın Yeni Karadeniz Projesinde Yer Alacak

Next

ABD, İran Limanına Giden Tankeri Füzeyle Vurdu

SON YAZILAR

  • PS5 için Yeterli RAM Stoğu Var mı?
  • Vergide yeni dönem başladı: 30 gün içinde yatırmayana icra gelecek
  • Genco Erkal için yapılan anıt mezar bugün açılacak
  • BAU Hub Invest Yatırım Programı kapsamında 2 yılda 200 milyon Türk lirası tutarında yatırım desteği
  • Arjantin’de üst düzey yetkilileri taşıyan uçak düştü: 7 kişi öldü
  • Muğla Akyaka’da ‘kıyı işgalleri’ iddiası: Gökova Ekolojik Yaşam Derneği’nden 17 ayrı suç duyurusu
  • Son dakika… Rusya’da İHA şirketi yöneticisine suikast
  • Silivri’de otluk alanda çıkan yangın çiftlik evine sıçradı
  • Samsunspor, Carlo Holse ile yollarını ayırdı! Yeni takımı belli oldu
  • ‘Boş oda var mı?’ diye soran kadın aldığı cevapla şaşkına döndü

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (957)
  • Ekonomi (83)
  • Haber (373)
  • Sağlık (99)
  • Teknoloji (48)
Copyright 2026 — Taskaplama. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort